Çayeli Bakır İşletmeleri’nin mahkemenin verdiği karar ile durdurulacağı öğrenildi.

ÇBİ bugün çalışanları ile bir araya gelerek yaptığı açıklamada faaliyetlerimizi durdurabiliriz açıklaması yaptı. Bakır işletmelerinin çevresinde yaşayan halkın yaşanan patlamalardan evlerinin zarar gördüğünü iddia ederek açtıkları davayı kazanarak Çayeli Bakır işletmelerinin faaliyetlerini durduracağı belirtildi. Çevre halkı Ankara’da Enerji Bakanlığına ve ferdi olarak açmış oldukları davada mahkeme verdiği ara kararda Çayeli Bakır İşletmelerini kusurlu bularak, yerleşim yeri olan yerin altında dinamit patlatarak yapılan çalışmaların durdurulmasına ve insanların yaşam alanlarını olumsuz etkileyecek faaliyetin yapamayacağına karar verdi.

Davacı olan çevre halkı, “bizler madenin kapanmasını değil, zarar gören ev ve arazilerinin en kısa sürede istimlakinin yapılmasını istiyoruz” dediler.

Konuştuğumuz Çayeli Bakır İşletmeleri yetkilileri “Bahsi geçen konuyla ilgili olarak firmamıza hâlihazırda resmi bir bilgi ulaşmamıştır. Konu hukuk birimimizce takip edilmektedir. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olması halinde tarafınıza bilahare bilgi sunulacaktır. ' bilgisine yer verildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ