Madenli Belediye başkanı Necip Yazıcı, belde de yapmış olduğu çalışmalar ile kentleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Göreve geldiğinden bu yana birçok projeyi hayata geçiren Necip Yazıcı yerel seçimlerde verdiği sözleri birer birer yerine getiriyor. 

Başkan Necip Yazıcı ile yapmış olduğumuz röportajda bizlere şunlardan bahsetti;
Belediyemiz 1973’ten buyana belde halkımıza imkânları doğrultusunda hizmet vermektedir. 1973-2015 yılları arasında nüfusu giderek azalan beldemiz 2009 Yılından itibaren yaptığımız çalışmalar sonucu gelir seviyesini yükselterek “ Borçsuz ve geliri en yüksek “ belde belediyesi unvanını almış bulunmaktadır. Elde edilen kazançlarımız neticesinde belde halkımıza hizmet götürme noktasında ekiplerimiz ile birlikte aralıksız olarak çalışmaktayız.

Yaptığımız çalışmaları tüm belde halkımızın yakından takip edebilmesi için, yönetim şeffaflığının ve AK Parti Belediyeciliğinin nasıl olacağını sergilemek amacıyla belediyemizin resmi olarak kullanılan sosyal ağlarından paylaşarak halkımızı bu konuda bilinçlendirmekteyiz. 
2015 Yılının sonuna kadar hiçbir mahallemizin eksiği ve sorunu kalmayacak sözünü de yerine getirerek şuan itibariyle 10 mahallemizin 8’inin yol betonlaması ve duvar yapımı vb. gibi sorunlarını çözüme kovuşturmuş bulunmaktayız. 2016 ve devam eden yıllarda beldemizde sosyal, kültürel ve diğer turizm etkinlikleri kapsamında çalışmalar yapıp, turizm alanında beldemizi gözde bir hale getireceğiz.

** Rize’de Bir İlke İmza Attık. Alımevlerinin Etrafına Bay-Bayan WC’ler Yaptık 

Belediye Olarak Alımevi etrafında Bay-Bayan WC yapımını bitirip halkımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetimiz tüm Rize ve çevresinde örnek bir proje olarak adı geçmektedir. Bu yaptığımız WC’ler ile çay bahçesinden gelen vatandaşlarımız ihtiyaçlarını gidermeleri için evlere gitmeyecek, Modern bir şekilde hazırlanmış olan lavaboları kullanacaklardır.

** Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Madenli’ye Farklı Yüz Kazandıracağız

Seçim sürecinde mahalle gezilerimiz esnasında en önemli ve ilk yapılması gereken projeler arasında yer alan Toplu Konut Projesini Beldemize kazandırmak üzere gerekli girişimlerde bulunduk. Bu girişimlerimiz Esnasında projenin hızlandırılması için Rize Milletvekillerimiz Sayın Hayati Yazıcı ile Sayın Hasan Karal’ın Destekleri Sonucunda Projenin yer tespiti için TOKİ’den yetkililer gelip zemin araştırmasında bulundu. Bu Araştırmalar Neticesinde Yakın Zamanda Beldemizde Bulunan Eski Sağlık Ocağı ve Diğer Belirlenen Arsalar üzerinde çalışmalarımızı başlattığımızın altını çiziyoruz. Aynı zamanda arsa sahipleri de imzalarını atarak projemize destekte bulunuyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum.



** Beldemize Modern Kültür Merkezi 

Projesi Belediyemiz tarafından çıkartılan ve finansının beldemizde bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri tarafından sağlanacağı, Rize mimarisine uygun yapı ile yapılacak olan Hamit Bostancı Eğitim merkezimizin inşasına başlamış bulunmaktayız. 

** Tekstil fabrikasını beldemize kazandıracağız.

Yapmış olduğumuz çeşitli temas ve ziyaretlerimiz sonrası seçimlerde bayanlarımıza vermiş olduğumuz Tekstil fabrikası sözümü yerine getirip, belediyemiz sosyal tesis binasında bulunan yerdeki gerekli çalışmaları başlatıp bayanlarımızı iş sahibi yapacağız.

**Vatandaşlarımıza Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Petekler Dağıttık

Çayeli Bakır İşletmeleri ve Rize İl Arıcılar Birliğinin Belediye ile yapmış olduğu işbirliği kapsamında Beldemizde kriterlere uygun olan vatandaşlarımıza Finansının Çayeli Bakır İşletmeleri Tarafından Sağlanan Kişi Başı 10’ar Adet petek ve arı dağıttık. Bu dağıtma işleminin ardından kontrollerini sağlamak üzere 40 vatandaşımıza birde mühendis görevlendirilmesi yaptık. Bu sayede üreticilerimiz daha verimli bal alımını da sağlamış olacak hem de eksik bilgilerini mühendisimiz tarafından gidermiş olacaklar.

**Çevre düzenleme ve çöp hizmetleri Spor ve eğitim deki hizmetler 

TOKİ’nin Beldemize Gelmesinin Ardından Merkez İç Cadde ve Yol Güzergâhında Bulunan Park-Bahçelerde Düzenleme ve Yenileme Çalışmaları Yaparak Beldemizin Girişine Farklı Bir Görünüm Kazandıracağız. Duble Yolun Geçmesiyle birlikte Yol Kenarlarındaki Alan Üzerinde Seyyar Spor Aletleri Konularak Halkımızın Kullanımına Sunacağız.
İlçenin en önemi Turizm Değeri:
Beldemizdeki Duble tamamlanıp faaliyete girmesi ve senoz vadisindeki projelerin hayata geçmesi ile birlikte beldemizde yapacak olduğumuz sosyal etkinlikler dahilinde gözde bir belde haline getirmeyi planlıyoruz.

** Madenli Halkı Beldesini İnternetten İzliyor.

Beldemize 24 Saat Canlı Yayın yapan kameralar yerleştirdik. Bu kameralarımız 7 Noktadan canlı yayın yapıp kayıt yapma özelliğine de sahip cihazlardır. Bu Kameralarımız Pilav Dağı, İstasyon Tepe, Kazancılar, Isırlık Mevkii, Merkez Mahallesi İç Cadde, Belediye Önü ve Cami Önü Olmak Üzere İzleyicilere Madenli’yi izletiyor. Bu yapılan çalışma ile özellikle gurbette olan belde halkımızın memnuniyetliğini kazandığımıza iniyoruz

** Halkımızın En Zor Zamanlarında da yanındayız

Belediye Olarak Başlatmış olduğumuz cenaze hizmetleri aralıksız devam ediyor. Bu hizmetlerimize ek olarak 2 adet soğutucu dolaplı tabut ekledik. Bir vatandaşımızın cenazesi olduğunda bulunduğu yerden merkez camimize sevkiyatını gerçekleştiriyor burada ise yıkanma ve kefenleme işlemleri yapılıyor. Cenaze yakınları eğer isterler ise dolap tabuta koyulup evine kadar götürüyoruz. Cenaze Sabahı ise belediyemiz ekiplerince gösterilen arazi üzerinde mezar kazım işlerini yapıyor ve cenaze sahiplerinin en zor günlerinde yapılması gereken işleri bizler hallediyoruz. 

** Hafta Sonu Hasta ve Yaşlılarımızı Evlerinde Ziyaret Ediyoruz

Beldemizde yaşayan hasta ve yaşlılarımızı hafta sonu evlerinde ziyaret ediyor, sorunlarını dinliyoruz. Belediye olarak tüm imkânlarımızla yanlarında olduğumuzu kendilerine iletiyoruz.

** Beldemize Öğrenci Yurdu ve Fen Lisesi Kazandırdık 

Beldemizde Bulunan Belediye Sosyal Tesis Binasının Önceki dönemlerde İsabet etüt merkezinin kullanımına verilmişti. Bu Sürenin sona ermesinin ve başka bir yere taşınan etüt merkezinin boşalan yerini Başta Rize Milletvekilimiz Hasan Karal ve Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’in destekleri ile beldemize 100 yataklı Cevriye Karahan Özel Kız Öğrenci Yurdu Kazandırdık. Bunun yanı sıra Beldemiz sınırları içerisinde Bulunan İMKB 75. Yıl Anadolu öğretmen lisesinin Gitmesinin ardından Fen Lisesini Kazandırdık.

** Kanalizasyon Hatlarında İyileştirme Çalışmaları Yapacağız

2009-2014 Yılları arasında mahallelerimizin bir çoğunun kanalizasyon sorunları giderilmiştir. Bizler göreve geldiğimizde mahallelerimizi gezerek hatlarında problem olan veya hiç hattı olmayan mahalleleri belirledik. Bu yaptığımız ön çalışma sonrasında 2015 yılının sonuna kadar mahallelerimiz kanalizasyon sorunlarını tamamıyla bitirmeyi hedefliyoruz.



** Teleferik ve Konaklama 

Halkımız ile yapacak olduğumuz sözlü ve yazılı istişareler sonucunda yine halkımızın teveccüh gördüğü alan üzerinde beldemiz turizminde katkı sağlayacağını düşündüğümüz teleferik ön proje çalışması yapmayı planlıyoruz.

** Nüfusa Göre Hizmet Anlayışı 

Görev Başında belirlediğimiz bir diğer husus ise; Beldemizde yaşayıp ta nüfusunu başka bir bölgeye almış olan vatandaşlarımızın nüfuslarını tekrardan geriye taşıdıkları takdirde belediyemiz hizmetlerinden sonuna kadar yararlanacağını ve Nüfuslarını geriye taşımayanların ise öncelik Nüfusu beldemizde olan vatandaşlardan başlayıp en son nüfusu dışarıda olan vatandaşlara hizmet verecek olduğumuzu yazılı ve görsel medya ile halkımıza duyurmuştuk.
Bu yaptığımız çalışma ile birlikte çoğu vatandaşımız duyarlı davranarak nüfuslarını beldeye geri aldılar ve halen almaya da devam ediyorlar. Bu konuda bizlere destek veren belde halkımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.












Editör: HABER MERKEZİ