Çayhaber : Köydes nedir açılımını yapar mısınız? 

Mehmet Aktaş: Köylerim altyapısını destekleme projesi. 2005 yılında uygulanmaya başladı. Bu projenin amacı köylerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, standartı düşük yolların standartının yükseltilmesi ve yeni yolların yapılmasının sağlanmasıdır. Bu proje için 2007 yılında ilçemize 3.250.000 YTL lik bütçe ayrılmıştırİlçemize bağlı köylerin 26 km beton yapmayı planladık. Köylerimizin muhtelif yerlerinde sanat yapısı yapmayı planladık. Köprüler istinat duvarları suyu yetersiz olan 6 köyümüze de içme suyu tesisi planladık. Bugün itibari ile 26 km. 17 km. tamamlayıp ulaşıma sunduk. Geri kalan 9 km yok yapım çalışmaları Ağustos itibariyle bitecek 62 adet sanat yapısının 47 tanesi bitirildi. Diğerleri çok yakın zamanda bitecek içme suyu tesisi projelerimizde devam ediyor bu güne kadar % 70 bitmiştir geri kalan kısmı da kısa bir sürede tamamlanacak. 

Çayhaber : Köydes projesi uygulanan köylerde halkın katkıları var mı? 

Mehmet Aktaş: İşin doğrusu halk devlet iş birliği ile yapılan bir proje olmasına rağmen umduğumuz desteği aldığımızı söyleyemeyiz. Projelerin yapımı esnasında bizleri destekleyen köylülerimizin destekleri sonucunda çok daha kısa bir sürede işimizi yapıyoruz.  

Çayhaber : Köydes projesinin uygulamada getirdiği yenilikler nelerdir? 

Mehmet Aktaş: Şüphesiz doğrudan Kaymakamlık ve  Valilik aracılığıyla ile yürütülen bu proje ilgili ödenekler Maliye Bakanlığından Köylere Hizmet Götürme Birliklerine muhtarlarımızla birlikte daha adil bir şekilde hizmetlerin yerini bulduğu görülüyor. Bu proje ile köylerimizdeki altyapı sorunlarının büyük bir kısmı halledildiğini söyleye bilirim. 2006 yılı sonu itibarı ile Çayeli’nde 85 km beton köy yolumuz vardı. Bu proje ile biz 2 km.si Özel İdare destekli olmak üzere 1 yılda 28 km yol yapılmış olacak buda mevcut 86 km. lik yolun 3/1 ine tekabül etmekte buda çok büyük bir başarıdır. Bu proje 1-2 yıl daha uygulanırsa köylerimizin alt yapı sorununu halledeceğine inanıyorum. Maltepe köyünde bir köprü çalışmamız var. Mevcut köprü yıkılmaya yüz tutmuş olması nedeniyle yeni köprü için İç İşleri Bakanlığı’ndan 85000 YTL ödenek aktarılmış yeni köprü bitme aşamasına gelmiştir. Bu köprünün uzunluğu 140 m genişliği ise 20 m zannedersem Rize’de Sahil otoyolundaki köprüler dışında en büyük köprü olduğunu düşünüyorum. Bütün bu yatırımları göz önüne alırsak Çayeli’ne 2007 yılında 4,5 milyon YTL bir alt yapı harcaması yapıldı. 

Çayhaber : Son olarak neler söylemek istersiniz?

Mehmet Aktaş: Sizlere başarılar diliyorum. Çayhaber.net’i takip edeceğiz. Kolaylıklar diliyorum başarılar diliyorum.  

Editör: HABER MERKEZİ