Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G hizmetini 81 il merkezinde sunacaklarını ve kapsama alanının şimdiden yüzde 60'a yaklaştığını bildirdi.

Ciliv, Turkcell'in 3G döneminde sunacağı hizmetlere ilişkin olarak Turkcell'in Tepebaşı'ndaki binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell'in 3G'yi Türkiye'ye getirmek için 5 senedir çok çalıştığını belirtti.

15 senedir Türk insanının potansiyeli ve teknoloji konularının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Ciliv, başkalarının inanmadığı dönemlerde yeni teknolojileri Türkiye'ye getirdiklerini ifade etti.

Bu çerçevede 100 ülkede olan 3G teknolojisinden Türkiye'nin de eksik kalmaması vizyonuna sahip olduklarını kaydeden Ciliv, ''2008'de dünyada global ekonomik krizin çıktığı dönemde, 2009'da dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde biz yatırımlarımızı ikiye katladık. 2009'da 2008'in iki misli, 2,1 milyar lira Türkiye'ye bu yeni teknolojiyle ilgili yatırım yaptık. Çünkü 3G'nin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını görüyoruz'' diye konuştu.

Ciliv, 3G'nin Türkiye'ye hem sosyal hem ekonomik açıdan büyük güç katacağını belirterek, bu teknolojiye 2 sene önce geçilemediği için üzgün olduklarını söyledi.

Turkcell'in GSM alanında en fazla yatırımı yaptığını, sahaya yayılma konusunda rakiplerinden ortalama yüzde 60 daha fazla yayılmış durumda olduğunu ifade eden Ciliv, 3G'de de kalitede, kapsamda, hizmette açık farkla bir hizmet sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Süreyya Ciliv, ''O yüzden 2009'da yatırımlarımızı çok artırdık. Daha başta 2'incinin yüzde 43, 3'üncünün yüzde 60 daha fazlası lisans parası vererek, A tipi lisans aldık'' diyerek, böylece hem daha avantajlı hem de en geniş frekansla hizmet sunacaklarını bildirdi.

''YENİ BİR DÜNYANIN KAPISI...''

A tipi lisansın kendilerini hem 3G'de hem de LTE teknolojisinde büyük avantaj sağlayacağını ifade eden Ciliv, ''81 il merkezinde bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyor olacağız ve bu kapsama alanı şimdiden yüzde 60'a yaklaşmış vaziyette. Kısa zamanda bunu hızla yükselteceğiz'' diye konuştu.

Ciliv, yurt dışında ise 100 ülkede 177 operatörle roaming anlaşması yaptıklarını belirtti.

Hız konusunda ise 28,8 megabit hızla bu teknolojinin dünyadaki liderleri arasında yer aldıklarını anlatan Ciliv, 1 ay önce yaptıkları LTE testinde de 170 Mbps hıza ulaştıklarını söyledi.

Süreyya Ciliv, ''Biz 3G'yi yeni bir dönem, yeni bir dünyanın kapısı olarak görüyoruz. Bu dünyaya bir isim taktık; Turkcelli yaşam'' dedi.

80'lerde kişisel bilgisayarların, 90'larda mobil iletişimin insanların hayatını değiştirdiği gibi 3G'nin de yeni bir dönemin başlangıcı olacağını vurgulayan Ciliv, bu yeni dünyada hem bireysel yaşamların hem de iş yaşamının pozitif bir şekilde etkileneceğini, her yerde ve her zaman internete geniş banttan hızlı bir şekilde bağlanmanın mümkün olacağını anlattı.
 
Habertürk
Editör: HABER MERKEZİ