100 dolara düşmesi beklenen laptopların Ankara’da bir ilköğretim okulundaki denemesinde tüm öğrenciler başarıyla uyum sağladı...

En büyük trend Mesela Intel’in markası CNPC’nin fiyatı 2 yıl içinde 100 dolara kadar düşecek. CNPC taş gibi. Hiçbir şey olmuyor. Atsanız da, üzerinde zıplasanız da sağlam kalıyor. CNPC’yi Ankara’da bir ilkokulda denedik. Ankara’nın zengin olmayan bir semtinde yaptık. İnanamazsınız o kadar şirin bir şey ki. Öğretmen ekrana yansıtıyor. Tüm çocuklara küçük laptoplar aracılığıyla soru soruluyor. Hepsi kendi kendine cevaplıyor. Öğretmen de hepsinin sonuçlarını görüp, döküm alıp kimin doğru yaptığını seçebiliyor. Resim yapabiliyorlar.

Laptop satışında İtalya’yı geçeceğiz

3 milyona yaklaşan bir bilgisayar satışı bekliyoruz bu yıl. 2008’de de 3.2 milyon olur diye düşünüyoruz. Teknomarketlerde bilgisayar satışlarının yüzde 75’i laptop oldu. Türkiye’de satılan her 3 bilgisayardan biri ise laptop. Önemli olan Türkiye’ye hem de bölgeye bakmak. Türkiye benim bölgemde tam bir Avrupalı. Yerel markalar yerel perakendeciler hepsi mevcut. Çok ilerideyiz. Avrupa’nın ilk 5’i içindeyiz. Birkaç yıla kalmaz İspanya ve İtalya’yı geçeceğiz. Hem de bilişim anlamında her anlamda onların önünde olacağız.

2008 iPhone benzeri cihazların yılı olacak

En küçük laptopla cep telefonu arasındaki Mobile Internet Device (MID) 2008’de çok ses getirecek. Bu küçük cihazlar, laptop ta yapılabilen yüksek grafikli oyun ve tüm ofis uygulamalarını en az onun kadar hızlı ve kaliteli yapabilecek. Kulislere göre bu ürünü üretmeye talip olan ilk firma ise iPhone’la 2007’ye damga vuran Apple olacak. Apple’ın bu ürünü 7 Ocak’ta Electronic Show-da (CES) açıklaması bekleniyor.

Vatan
Editör: HABER MERKEZİ