Rize'de arazi anlaşmazlığı yaşadığı amcasının oğluna kızan kişi, ana yola bağlanarak 7 eve ulaşımın sağlandığı yolu 2 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda duvar örerek kapattı.

 İddiaya göre, merkeze bağlı Derebaşı köyü Sarılar Mahallesi'nde yaşayan İdris Sarı, 9 yıl önce amcasının oğlu Mehmet Sarı'nın evine ulaşımı için kendi arazisinden yol yapılması için izin verdi. Yol, 3 yıl önce 6 komşunun daha yararlanması için 300 metre uzatıldı.

 
İdris Sarı ile Mehmet Sarı arasında bir süre sonra bazı konulardan dolayı anlaşmazlık yaşandı. Bunun üzerine İdris Sarı, arazinin kendisine ait olduğu gerekçesiyle 2 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda beton duvar örerek, ana yola bağlanarak 7 haneye ulaşımın sağlandığı yolu kapattı.
 
Amcasının oğlu ile diğer 6 evde yaşayan yaklaşık 30 kişi de bu nedenle dik yamaçlardan güçlükle inip çıkarak evlerine ulaşmak zorunda kalıyor.
 
Yolu kapanan ev sahiplerinden Mehmet Ali Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşuları İdris Sarı'nın kendilerinin de maddi katkı vermesiyle yolu yaptırdığını, ancak sonradan yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle yolu kendi arazisi olduğu gerekçesiyle beton duvar örerek ulaşıma kapattığını söyledi.

 
Daha önce de kapatılan yolu mahkeme kararıyla açtırdıklarını ifade eden Güngör, şöyle konuştu:
 
'Daha sonra oğlu kapatmıştı. Yine mahkeme kararıyla açtık. Oğlu ve kendisi de ceza aldı. Geçen hafta burada duvar yapmaya başladı. Bu yol bağlantısı kamulaştırılmıştı, ancak yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle amcasının oğluna kızdı ver bu yolu beton duvarla kapattı. Patika yollardan tehlikeli bir şekilde evlerimize ulaşmaya çalışıyoruz.'
 
Mehmet Ali Güngör, duvarın yıkılması için yeniden adli mercilere başvurduklarını kaydetti.
Mehmet Sarı ise amcasının oğlu İdris Sarı'nın, arazinin kendisinin olduğunu söyleyerek duvar yaptığını ve yolu kapattığını belirterek, 'Duvarı yaptığı yer tapuda bizim arazimiz olarak da gözüküyor. Yolu kızıp kapattı ve bizi cezalandırdı. Eve gidecek başka yolumuz yok. Hastamız olduğu zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz.' dedi.
 
Sarı'nın akrabası Havva Sarı da mağdur olduklarını dile getirerek, 'Ben hastayım. Ani bir şey olduğu zaman beni nasıl götürecekler? Buradan aşağı insan inebilir mi? Buraya duvarı yapıp yolu kapattılar.' ifadesini kullandı.



Editör: HABER MERKEZİ