Genel Merkezi İstanbul'da olan ve 18 ilde faaliyet gösteren Kusva Gençlik Hareketi 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen Özel Harekat Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün ismini yaşatmak için Afrika-Tanzanya'da su kuyusu açtı.

Kusva Gençlik Hareketi’nin üstlenmiş olduğu Afrika – Tanzanya'da Su Kuyusu Projesi için gerekli maliyet 2.800$ (10.100 TL ) tutarındayken yoğun katılımlı 21 günün sonunda 15.180 TL tutarında bağış toplandı.

Proje de toplanan fazla miktarı yine Afrika’da kullanılması amacıyla, Afrika’da katarak ameliyatı ihtiyacı olan 21 kişi için kullanılacak. Kusva Gençlik Hareketi projelerine destek olan yardımsever halkına,  Üsküdar Gençlik  Merkezi’ne ve Sadakataşı Derneği'ne teşekkür etti.

Gençlik hareketi genel başkanı Burak AK kısaca projeyi söyle anlattı; “Bizler yaşadığımız coğrafyanın bizlere kattığı zenginlik sayesinde çoğu şeyin kıymetini bilemiyoruz. Bir insanın yaşamını devam ettirebilmesi için en temel ihtiyacı sudur.  Afrika'nın pek çok bölgesi yoksulluk nedeniyle bu en temel ihtiyaçtan mahrum kalmakta. Bizlerde ekip arkadaşlarımızla birlikte bu durumu dert edindik Binbeşyüz kişinin yıllık su ihtiyacını karşılayacak ve ortalama 10 yıl ömrü olan bir su kuyusu açmak için projemizi başlattık. Allah'a şükürler olsun ki projemizi 21 günde beklentimizin çok üstünde bir yardım toplayarak bitirdik. Fazla toplanan yardımları da yine o bölgede Katarak ameliyatı olamadığı için göremeyen kardeşlerimizin tedavisi için gönderdik. Bu vesileyle 1 Su kuyusu ve 21 adet katarak ameliyatı yaptırmış olduk. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıl dönümü olması nedeniyle de Su kuyumuza Şehidimiz Fikret Metin Öztürk'ün ismini verme kararı aldık.  Su Kuyusu ve Katarak ameliyati projemizde proje sorumluluğunu yöneten Özkan Kaptan'a ve ekip arkadaşları Merve Yıldırım, Behlül Alp, Zeynep Hande Burakcı, Mehmet Poyraz, H.Can Coskun, Mehmet Sabit Göktaş`a teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ