Rize'yi çağdaş bir kent kültürüne kavuşturacak olan süreçte kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeleri ve toplumu yönlendirme ve şekillendirmede aktif rol oynamalarının kaçınılmaz bir görev olduğunu ifade eden Hocaoğlu, şunları kaydetti:
''İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Rize'nin büyüyen turizm sektörüne yönelik çalışmalarının yanında toplumsal sorumluluktan hareketle, sosyo kültürel faaliyetleri çeşitlendirmek, geliştirmek ve sivil toplum kuruluşlarını bu faaliyetlere teşvik etmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu amaçla 'Ayın Konferansı' adı altında her ay bir konferans yapılması planlanmaktadır.''
Hocaoğlu, yapılması düşünülen konferansların İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bir sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde gerçekleştirileceğini kaydederek, ''Bu etkinlikler dizisinin ilkini oluşturacak olan 'Ocak Ayı Konferansı' için Ensar Vakfı ile işbirliği içinde bir konferans düzenlenecektir. Bu kapsamda Rize'nin sosyo kültürel hayatına büyük bir hareketlilik kazandıran kültür merkezimizin yapımında ve hizmete girmesinde büyük emeği bulunan eski Kültür Bakanlarımızdan İsmail Kahraman 'Kültür ve Toplum' konulu konferansa katılarak bir sunum yapacaktır'' dedi.
Hocaoğlu, konferansın Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 29 Ocak 2008 Salı günü saat 19.00'da yapılacağını da sözlerine ekledi.
 
Ajans53
 
İsmail Kahraman Kimdir?
 
İstanbul Milletvekili-Fazilet Partisi Milletvekili, Kültür Eski Bakanı...
RİZE - 1940, İsmail, Hadice - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - İngilizce - Hukukçu, Sanayici - İ.Ü. Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanı, MTTB Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı, Birlik Vakfı, TGTV (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşaviri - XX nci Dönem İstanbul Milletvekili - Kültür Eski Bakanı - Evli, 4 Çocuk.

 

Editör: HABER MERKEZİ