Çayeli’nde yapımı tamamlanan kültür merkezinin yapısında kullanılan eski mimarinin günümüzde daha çok anlam kazanması beğenilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Tıpkı Üstat Necip Fazıl’ın yıllar önce yazdığı mısraların ve yaptığı tespitlerin günümüzde anlamını hiç yitirmeden halen dillerde gönüllerde olması gibi.

 

 

Çayeli’nde görüşlerini aldığımız eğitimciler, sivil toplum kuruluşların temsilcileri Kültür Merkezimizin ismini Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi olarak verilmesi bu güzel eserin değerini çok daha fazla artıracağını düşünüyorlar. Bu konuda yetkilileri göreve davet edenler Türk-İslam davasının büyük müteffekiri Sultan-ı Şüarası Necip Fazıl’ın isminin böyle güzel bir esere verilmesinin düşünülmüş olması Çayeli halkı tarafından da çok olumlu ve yerinde bir öneri olarak yorumlandı.

 

 

Bu eserin Çayeli’ne kazandırılmasına en büyük emeğe sahip olan Belediye Başkanı Rıza Çakır Bey bu konuda ne der bilinmez ama Necip Fazıl ismi Çayeli halkını ve sivil toplum kuruluşlarını heyecanlandığı gibi eminiz kendisini de heyecanlandırmıştır.

 

Kültür Merkezine Necip Fazıl isminin verilmesi gençliğinde onun şiirlerini okuyup gönülleri feth eden Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da fazlasıyla memnun edecektir.

 

Bu eşsiz eseri Çayeli’ne armağan eden MNG Holding Sahibi Mehmet Nazif Günal Bey isim konusunda Çayeli kamuoyunun bu çağrılarına duyarsız kalyamacağı düşünülmektedir.

 


 

 

Editör: HABER MERKEZİ