Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Günleri Bitirme Projeleri Sergisi düzenlendi.

Öğrenciler yıl boyu hazırladıkları projelerini stantlarda sergilerken, Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, sergilenen ve sunulan projelerin öğrencilerin gerçeğe dönüştürdükleri düşler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Altaş yaptığı konuşmada, “Bu yıl öğrencilerimizin bir birinden farklı ve değerli endüstriyel uygulamalardan, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine, tıp elektroniği uygulamalarından haberleşme sistemlerine yönelik 81 proje sergileyeceklerdir. Bu yıl öğrencilerimizin bitirme projelerinin yüzde 15'lik kısmı TÜBİTAK başta olmak üzere üniversite dışı desteklenmiştir” dedi.

Prof.Dr. Altaş, önümüzdeki yıllarda bu etkinlik genişletilerek daha profesyonel platformlara taşınabilir olduğunu, bunun için de çalışması ve destek bulması gerektiğini vurgulayarak daha yeni, daha özgün, ülkemizi daha ileriye götürecek düşlerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Sergide farklı projeler yer alırken Sefa Kahveci ve Ahmet Bozlar’ın geliştirdiği 'Quarotor' dikkat çekti.

Söz konusu çalışma insansız hava aracında hedeflenen amaç kumanda yardımıyla kontrolü sağlayarak üzerine eklenen kumanda kontrollü mekanizması ve yine kumanda kontrollü ışıklandırma devresi tasarlandı. 'Quarotor' sayesinde ulaşılması zor ve tehlikeli yerlere ya da bölgelere ulaştırılmak istenen herhangi bir nesnenin ulaşımı sağlarken ayrıca Quarotor'un yönünü tayin edebilmek amaçlı kontrol ve kumanda kısmında sorun yaşamamak adına ışıklı devre projeye görsellik dizayn edildi.

KTÜ’DE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ BİTİRME PROJE SERGİSİ

KTÜ’DE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ BİTİRME PROJE SERGİSİ

KTÜ’DE MÜHENDİSLİK GÜNLERİ BİTİRME PROJE SERGİSİ

Editör: HABER MERKEZİ