Rize Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının 2014 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Vali Nurullah Çakır,Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Jandarma Alay Komutanı Kd.Alb. İsmet Cansaran, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Genel Meclis Üyeleri, Köy Muhtarları ve birlik çalışanlarının katılımıyla Valilik Toplantı salonunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Divan oluşturulması ile devam etti.  Yapılan seçimin sonuçlarına göre; Başkan Vekili Vali Yardımcısı Mehmet Özer olurken, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Türüt ve Ortapazar Köyü Muhtarı Abdulkadir Demirci ise Kâtip üye seçildi.

Yapılan açık oylama sonucunda; Birlik Encümeni olarak İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Kazancı, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Türüt asıl encümen üyeliğine, İl genel Meclis Üyesi Melahat Taşpınar’ın yedek encümen üyeliğine, bir yıllığına görev yapmak üzere oy birliği ile seçilmişlerdir.

Merkez İlçeye bağlı Köy Muhtarlarından Azaklıhoca Köyü Muhtarı Ali Usta, Taşköprü Köyü Muhtarı Murat Büyükoğlu asıl encümen üyeliğine seçildiler. Plan Bütçe Komisyonuna Ortapazar Köyü Muhtarı Abdulkadir Demirci ve Dörtyol Köyü Muhtarı Hasan Nuri Sadıkoğlu bir yıllığına görev yapmak üzere oy birliği ile karar verilmiştir.

Gündem gereği Rize Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı faaliyet raporu ve 2013 yılı kesin hesabı birlik meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Birlik Meclis toplantısında Birlik Meclis üyesi Mehmet Kazancı ile aynı zamanda Birlik Meclisi üyesi de olan İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı selamlama ve temenni konuşmalarında bulundular.

Bir önceki dönemde görev alan ve 30 Mart Yerel Seçimleri ile görevlerine devam eden ya da görevlerine yeni seçilen muhtar ve Meclis üyelerine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Nurullah Çakır, “Türkiye’nin yakaladığı ekonomik büyüme; hem hizmet hem de yasal düzenlemelerle gelişen şartlar sayesinde çok daha iyi bir noktaya gelmiştir. Rize’de hizmetlerin köylere ulaştırılması konusunda gereken çabanın son derece hassasiyetle yürütüldüğü bir gerçektir Başarılı hizmetlerin üretilmesi ancak aktif çalışmalarla mümkündür. 2014 yılında en güzel hizmetlerin halkımıza ulaşması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yönüyle yürütülen projelere sürekli olarak destek veren Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ve personellerine, köy muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Vali Çakır, gelişen demokrasi kültürü çerçevesinde sorumlulukların ve ödevlerin bilinciyle hareket edilmesine vurgu yaparak bu vesileyle başta içme ve kullanma sularımızın iklim değişikliklerinin yansımalarından etkilenebileceği ve bu olumsuz etkilemenin asgariye indirilmesi için ve ilimizde fiziki ve beşeri coğrafyadan kaynaklanan yetersizliklerin aşırı hissedilmesini engelleyecek tasarruf imkânları başta olmak üzere orman yangınları konusunda da alışılmış durumların üzerinde de ortak bir hassasiyet geliştirilmesinin yaşadığımız çevreye bir görev olarak göz ardı edilmeyecek bir husus olduğunu ifade etti.

Vali Çakır, yeni seçilen mahalle ve köy muhtarlarımızı da kapsayacak şekilde, Valiliğimizin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bir seminer planlandığını, bu seminerde başta turizm olmak üzere, ilimiz potansiyelini harekete geçirecek konularda yasal ve yaşamsal bilgilerin aktarılacağı ve gerçekleştirileceği, bu süre(2014-2019) zarfında görev alan İl Genel Meclis üyesi ve Muhtarlarımızın merkezi yönetim olarak uygulanacak olan politikaların seçmen ayrımı yapmaksızın ve daha önce yapılan hizmetleri göz ardı etmeksizin hizmet ve insan odaklı bir çalışma dönemi geçireceklerine inandığını ifade etti.

Daha sonra toplantı encümen üyeleri ve köy muhtarlarının köylerde yaşanan eksikliklerin giderilmesini Vali Çakır’ dan talep etmeleriyle devam etti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ