Rize’de çay budarken bacağını budama motoruna kaptıran Erol Duman’ın kopan bacağı Rize’de gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile yerine dikildi.

Rize' de 54 yaşındaki Erol Duman'ın çay budarken kopan bacağı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Süleyman Taş ve ekibi tarafından 10 saat süren başarılı bir mikrocerrahi operasyon ile eski yerine dikildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taş, ''17 gün önce çay budaması yaparken ayağı kopan hastamız olaydan iki saat sonra acil servisimize başvurmuştu. Kopan ayağı uygun şartlarda saklanarak tarafımıza ulaştırılmıştı. Hastamızı acil olarak ameliyata aldık ve 10 saat süren başarılı bir operasyonun ardından hastamız tekrar ayağına kavuştu. Hastamızın ayak bileği önü seviyesinden kopan ayağının kemiklerini yerleştirdikten sonra ayağın 4 ana damarını, 4 ana sinirini ve parmakları oynatan kirişlerini mikrocerrahi teknik ile diktik'' dedi. Taş, yapılan ameliyatın Rize’de bir ilk olduğunu da belirtti.

Duman ise yaptığı açıklamada, ''Zaten iki ayağımda da halk tabiri ile yüksek taban vardı. Bu yüzden askerliği bile kısa süre yaptım. Çay budaması yaparken, makas ayağımı aldı. Sonrasını hatırlamıyorum. Ayağıma kavuşacağımı düşünmüyordum. Sonra hocamız beni uzun süren bir ameliyata aldı. Şuan ayağımı hissedebiliyorum. Ayağım bu sayede eskisine göre daha düzgün oldu. İnşallah diğerini de ameliyat ile düzelttirip, daha sağlıklı yürüyeceğim. Doktoruma teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ