Dilek ASLAN 

Rize’nin Ardeşen ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren ishal, bulantı ve kusma şikâyetiyle çok sayıda kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.

Ardeşen kaymakamı Cemil Kılıç, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren, ishal, bulantı ve kusma şikâyetiyle Ardeşen devlet hastanesine 300’ü aşkın kişinin müracaat ettiğini söyledi. Vakaların Fırtına Deresi etrafındaki üç mahallede yoğunlaştığını belirten Kılınç, “Vaklar dün akşamdan itibaren yoğun bir şekilde gelmeye başlandı. Sabah saatlerinde azalma oldu. Öğlenden sonra ise hastaneye gelen vakalarda yeniden artış olamaya başlandı. Ayrıca gelen vaklar ağır değil. Acilde ayakta tedavi edilip gönderiliyor. Biraz ağır olan vakalar servise alınıp serum veriliyor.”dedi. 

İshal, bulantı ve kusma vakaları konusunda henüz kesin bir bulgu olmadığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:“Vakanın ilk çıktığı saatlerde vakanın çıktığı evlerden su numenleri aldık. Sonuçlarını İl Sağlık Müdürlüğünden bekliyoruz. Doktor arkadaşlar viral salgını olabileceğini de söylüyorlar. Yani havadan, sudan ve gıdalardan da kaynaklanabilir. Salgın olanlarda toplu bir yemekte yemediler. Sonuç itibariyle kesin sonucun belirlenmesi için çalışmalarımız sürüyor.”dedi.

Hastanenin vakalara müdahalede herhangi bir sıkıntıda çekmediğini ifade eden Kılınç, Vakaların sudan kaynaklanabileceği ihtimaline karşın da belediye hoparlörlerinden, suların kaynatılarak veya damacana su içilmesi gerektiği yönünde anons yaptırdıklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ