CHP Rize Milletvekili Adayı Av. Çetin Keçeli, babaocağı Çayeli’nin Demirhisar Köyünde komşuları ve akrabaları ile hasret giderdi, hayır dualarını aldı.

Dedelerinin ve ninelerinin mezarını da ziyaret eden Keçeli, bugünü baba topraklarına ayırdı. Demirhisar ve Yenihisar köylerinde komşularını, akrabalarını ziyaret eden Çetin Keçeli, dede ve ninelerinin ruhuna fatiha okudu.

İstanbul’da ticaret hayatına devam eden Keçeli, kökleri ile irtibatını hiç kesmedi, her yıl ziyarete geldiği köyündeki aile mezarlığının bakımını da kendisi yapıyor. Demirhisar Köyüne sevgisini şirketine ismini vererek gösteren Çetin Keçeli, vatandaşların sorunlarını dinledi.

keceli-demirhisar1

ÇAYDA KOTA KALKACAK

CHP iktidarında çayda kotayı kaldıracaklarını ve tüm çayı Çaykur’un alacağını, dileyen özel sektör işletmelerinin de istedikleri miktarda çayı Çaykur’dan aynı fiyattan alabileceğini söyleyen Keçeli, “Biz birileri gibi ‘Bana mı sordunuz da özel sektöre çay verdiniz!’ demiyoruz. Doğu Karadeniz’deki, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun’daki 204 bin çay üreticisini özel sektörün fırsatçı yaklaşımına mahkum etmeyeceğiz. Çaykur’un uyguladığı kota nedeniyle özel sektöre düşük fiyatla çay satmak zorunda kalmayacaksınız.” dedi.

keceli-demirhisar3

ALLAH’IN VERDİĞİ NİMETE KOTA KONULUR MU?

2002 yılında 3 Kasım seçimleri öncesi Tayyip Erdoğan, Rize Meydanında, “Allah’ın verdiği ürüne kota mı konulur?” diyerek dönemin iktidar partisini eleştirmiş, kotayı kaldırma sözünü ise 13 yıllık iktidarı döneminde yerine getirmemişti. Bununla beraber, özel sektörün fırsatçı tutumu nedeniyle üretici düşük fiyattan çay satmak zorunda kaldığını belirterek, bu durumu düzeltmesi için Başbakanlığı döneminde şikayette bulunduğu Tayyip Erdoğan’dan, “Bana mı sordunuz da özel sektöre çay verdiniz!” cevabını almıştı.

200 TRİLYON LİRA HORTUMLANIYOR

Çaykur’un uyguladığı kota nedeniyle özel sektöre mahkum edilen üreticinin cebinden her yıl yaklaşık 200 trilyon lira hortumlanarak, özel sektör işletmelerine aktarılıyor.

keceli-demirhisar2

keceli-demirhisar4keceli-yenihisar1

Editör: HABER MERKEZİ