MHP Eski Rize İl Başkanı ve MHP MYK Üyesi  Osman Cem Kazmaz, Rize ve ülke gündeminden düşmeyen  Atatürk Heykeli tartışması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kazmaz açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı; '  Maalesef Rize'miz son günlerde gene hiç layık olmadığı bir şekilde ülke gündemine taşınmış ve Büyük Önder Atatürk'ün manevi hatırasının yaralandığı tartışmalara sahne olmaya devam etmiştir. Türk Kamuoyu Ülkenin içerisinde bulunduğu bu nazik ortamda, her gün  Vatan Evlatları kahpe tuzaklarla, hain pusularla şehit edilirken, ülke hala hain FETÖ/PDY mensubu alçakların Atatürk'ün ve kurucu iradenin en büyük eseri olan  Türkiye Cumhuriyetini  ortadan kaldırmak için teşebbüs ettikleri darbe girişimin etkilerini silmeye çalışırken biz Rizelileri büyük Kuvay-i Milliye kahramanı İpsiz Recep'in torunları olarak değil de  Atatürk'ün Heykelinin yerine çay bardağı koymaya çalışanlar olarak yeniden konuşmaya başlaması üzüntü vericidir.

Rize Cumhuriyet Meydanında duran Atatürk Heykeli'nin yıllardır malum zihniyetin zülfikarlına dokunduğu ve bir punduna getirilip gözden, elden ırak bir noktaya naklinin hayal edildiği bizlerin malumudur.

15.Temmuz darbe girişiminden ve 7.Ağustos Yenikapı ruhundan zerrece nasibini almamış zihniyetin şimdi bu toplumu ayrıştırıcı, kamplaştırıcı girişimlere gene yol verdiği görülmektedir.

Zaten daha önce de Atatürk'e suikast düzenleyen Ziya Hurşit'in ismini bir sokağa vermeye kalkışmış, bu vatan hainin resmini Atatürk'ün Evine asmaya bile cesaret etmiş zihniyetten  başkaca bir 'on numara' davranış beklenmesi  de mümkün değildir.

Varlığımızı, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Büyük Önder Atatürk'ün Heykelini  bir çay bardağı ile ikame etmeye yeltenenlerin bu yakışıksız davranışını en sert şekilde kınıyor ve Yüce Türk Adalet'inin bu hayasız girişime en kısa sürede dur diyeceğini ümit ediyorum.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ