MHP Rize Milletvekili A. Adayı O. Cem Kazmaz kimdir?

Katıldığı bir televizyon programı öncesinde rejinin “ünvanınıza ne yazalım” sorusuna O. Cem Kazmaz kendi kalemi ile cevap verdi. Gazetecilikten çevirmenliğe, yazarlıktan mühendisliğe kadar ünvanı CV’sinde bulunduran Cem Kazmaz kendi ünvanını şöyle açıkladı;

Milletvekili A. Adayı olmak için büyük bir onurla iki sene yürüttüğüm MHP Rize İl Başkanlığı'ndan istifa ettikten sonra Çay Tv'de Sayın Neşe Yelken'in Her Açıdan Programına katıldım. Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Diğer yandan program öncesi sordular ünvanınıza ne yazalım diye zira İl Başkanı olarak katıldığım ilk programda açıklamıştım, MHP Rize İl Başkanlığı çok şerefli bir görevdir, ama ben bu görevden ayrıldıktan sonra bu ünvana 'Eski' diye sığınmayacağım, o benim öz geçmişinde sadece bir onur bilgi notu olacak diye. Bu sözümü de tuttum.

- Rejiye 'Gazeteci' yazdırabilirdim, çünkü benim gazeteciliğim çakma değil, kendime başka sıfat bulamadığım için uydurma da değil, sarı basın kartı sahibiyim, Ülkücü Harekete henüz lise 1 talebesi olarak katıldığım 1976 yılından beri sayısız yazı ve makaleyi kaleme aldım, emek verdim.

- Yazar yazdırabilirdim çünkü ben sadece kendi kaleme aldığım kendi söz ve ifadelerimin altına imzamı atıyorum, ismimi yazıyorum, sadece çay konusunda kendimin araştırmalara dayanan öz emeğim 40 ' dan fazla köşe yazısı var.

- İnşaat Yüksek Mühendisi yazdırabilirdim, zira dünyanın bile sayılı üniversitelerinden olan Hannover Teknik Üniversitesi'nden büyük bir alın teri ve emeğin eseri olan diplomam var.

- İşletme yazdırabilirdim zira Braunschweig Teknik Üniversitesi'nden işletme master diplomam var.

- Teknik tercüman yazdırabilirdim, çünkü başta Ankara doğalgaz şebekesi teknik şartnameleri, Leopard Tankları yedek parça Listeleri ve kullanım kılavuzları, sayılı büyük ihalenin teknik şartnameleri olmak üzere yüzlerce Almanca ve İngilizce tercümem var.

- 700'den fazla Belediye'ye proje üretmiş 26 yıllık şirketim var, ama fabrikaları ve üretim tesisleri, dev şantiyeleri olmayan bir kimsenin kendine İş Adamı sıfatını yakıştırmasını doğru bulmadığım için o ünvanı da kullanamam.

- Türk'üm, elhamdülillah Müslümanım, büyük İslam Aleminin bir parçasıyım, 1976 yılından beri Ülkücü Hareketin Neferiyim, Dedeleri Rize, Mekke Kadılığı yapmış Çayeli'ne iki Cami kazandırmış bir Ailenin ferdiyim, bunlar dışında hiç bir topluluk veya oluşumun üyesi yada mensubu değilim.

- Ama ben şu anda 1976 yılında Cennet Mekan Başbuğ'umuzun elini öpmek şansına kavuşarak 1976 yılının bir kış günü katıldığım MHP ve Ülkücü Hareketin Rize Milletvekili Aday Adayıyım, kendimizi, nefsimizi, menfaatlerimizi değil, Türk Milletinin elde kalan son kalesi partimizi Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin sevk ve idaresinde Rize'de ileri götürmek için gece gündüz çalışıyoruz, onun için bu ünvan bugün ünvanların en şereflisi benim için, Allah yar ve yardımcımız olsun. 

 

Editör: HABER MERKEZİ