Bölgesel Amatör Ligi baraj maçında kazanan Ardeşenspor oldu. Rize 1. Amatör Ligi şampiyonu Kalkanderespor ile Bölgesel Amatör Ligi baraj maçında karşılaşan Ardeşenspor sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Ardeşenspor 2015-2016 sezonunda yeniden Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta mücadele eden Ardeşenspor sezonu bir diğer Rize temsilcisi Çayelispor’un altında 9. Sırada bitirmişti. Kalkanderespor ise Rize 1. Amatör Lig’i şampiyon olarak tamamlamıştı.

Bu iki takım Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmek için baraj maçı oynadı. Derepazarı İlçe Stadı’nda oynanan maçı Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, MHP Rize Milletvekili Adayı Osman Cem Kazmaz, Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu, Kalkanderespor Kulüp Başkanı Ali Ersoy ve 5 din dolayında seyirci topluluğu izledi.

Maça hızlı başlayan ve ilk 15 dakikada etkili olan taraf Kalkanderespor’du ve Kalkanderespor bu sürede golü de buldu. 8. Dakikada Halil ibrahim’in ceza sahası dışından vurduğu top ağlarla buluştu ve Kalkanderespor 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan itibaren maçın sonuna kadar oyunda etkili olan takım Ardeşenspor’du. 22. Dakikada penaltıdan Furkan’ın attığı golle 1-1’lik eşitliği sağlayan Ardeşenspor ilk yarının kalan kısımlarında çok net pozisyonlar bulmasına rağmen ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf Ardeşenspor oldu. Maçın 50. Dakikasında Doğan’ın çizgiye kadar inip ceza sahası içine gönderdiği topu Ahmet Akatin kalecinin solundan ağlara gönderdi ve skor Ardeşenspor lehine 2-1’e geldi.

Maçın kalan bölümlerinde oyunun kontrolünü elinde bulunduran Ardeşenspor maçtan 2-1’lik galip ayrıldı ve Bölgesel Amatör Lig’de kalma hakkı kazandı. Ardeşenspor 2015-2016 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek ve tek hedefi olan 3. Lig yolunda emin adımlarla ilerleyecek.

Maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşandı. Ardeşenspor’u desteklemeye gelen 3 din dolayında seyirci topluluğu bu coşku teknik heyet ve yönetimle birlikte yaşadı. Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu maç sonrası oyuncuları ve teknik heyeti tek tek kutladı.

Kaynak: Mustafa ÖZYANIK-LAZHABER53

Editör: HABER MERKEZİ