Trabzon'un Pelitli ilçesinde bir hafta önce 'internet kafeye gidiyoruz' diyerek evden kaçan, Nurtekin Gargar ve Salim Onat, Rize'nin Pazar ilçesine bağlı bir köyde bulundu. Hala-dayı çocuklar, okumamak için okuldan kaçtıklarını söyledi.

Trabzon'un Pelitli ilçe­sinde yaşayan Nurtekin Gargar (14) ile Salim Onat (14) isimli hala-da­yı çocukları, geçtiğimiz haftaıÜü kimseye haber vermeden evden kaçtı. Bir haftadan beri kayıp olan Gargar ve Onat, Rize'nin Pazar ilçesine bağlı bir köyde bulundu. Hala-dayı çocukların bu süre zarfında bir caminin lojmanında kaldıkları belirtildi. Gençlerin aileleri, evlatların bulunmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Trabzon'dan Rize'nin Pazar ilçesine kadar otostop yöntemiyle gittiklerini dile getiren Nurtekin Gargar ve Salim Onat, kaçtıkları süre zarfında bir köyün camisinin lojmanında kaldıklarını söyledi. Hala-ayı çocukları evden kaçma nedenlerini 'okumamak' şeklinde açıkladı. Gargar ve Onat, bir haftalık sürede zor anlar yaşadıklarını dile getirirken, kaçtıklarından dolayı da pişman olduklarını vurguladı.

Nurtekin Gargar, Trabzon'daki Çıraklık Eğitim Mer­kezi'ne, Salim Onat ise Pelitli Ahmet Can Bali Li­sesi 1. sınıfa gidiyor. 

Editör: HABER MERKEZİ