Rize'nin en yüksek yerleşim noktalarından biri olan 2 bin 500 rakım yüksekliğindeki Kavron Yaylası'na uzun uğraşlar sonrası elektrik hattı çekildi. Kaçkar Dağları'nın eteklerinde bulunan yaylada kış aylarında yoğun kardan dolayı insanlar yaşamazken, yayla özellikle yaz mevsiminde rağbet görüyor.

TEDAŞ Rize İşletme Müdürü Sultan Yılmaz,enerji nakil hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Çamlıhemşin ilçesinin en büyük yaylalarından biri olan Kavron'a bu yıl ilk kez elektrik vereceklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: '2006 yılında çalışmalara başlanılmıştı. Ödenek yetersizliği yüzünden 2007'ye sarktı. Bugüne kadar 10 kilometrelik bir tesis yapıldı. Bunun için 320 milyarlık bir harcama yaptık. Aşağı Kavron ve Yukarı Kavron diye iki trafo noktası oluşturduk. Köy içi şebekesinin ikmali henüz gerçekleşmedi. Önümüzdeki birkaç gün içinde köye enerji verilecektir.'

Öte yandan bir köy sakini köylerine ilk kez elektrik geldiğini belirterek müdüre teşekkür etti. Köy sakini, TEDAŞ Müdürü Sultan Yılmaz'dan mahalle nakillerinin yer altından geçirilmesini istedi. Ayrıca köy sakini bugüne kadar aydınlatma ihtiyaçlarını gaz lambaları, enerji ihtiyaçlarını ise jeneratörlerden sağladıklarını basın mensuplarına anlattı.
 
Editör: HABER MERKEZİ