Sevgili okurlarım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ‘nın güzel özelliklerini bu sütunlarda,15 yıldan beri değişik vesilelerle çok yazdım. Yazmaya da devam edeceğim. Çünkü bunu hak ediyor. Çünkü yakından tanıyorum.

Fahri Bey’i ile olan dostluğum; taze duyulan bir heyecanla daima muhafaza ediyorum.25.Yıllık aile dostum ve çok değer verdiğim, bir hemşerimdir. Bu hep böyle kalacaktır.

Fahri Kasırga, güzel özellikleri olan, üstün nitelikleri bulunan güzel hemşerimizdir. Nazik ve nezaket sahibidir. Gücünü koltuğundan değil, kişiliğinden alan kişidir. Dürüstür, namusludur.

Kendileriyle ilgili çok yazı yazdım, üstün niteliklerini tekrar etmeyeceğim. Eşi Aynur Hanım, oğulları Serkan ve Serdar ile birlikte, örnek bir aile teşkil ediyorlar. Bu ara bunu çekemeyenler iş başında olduklarını görüyorum.

**

Adalet Müsteşarlığı döneminde, haksız yerde Fahri beyi yıpratmak isteyenler, bugün tekrar harekete geçtiler. Niyetleri amaçları ortadadır” Güneş Balçıkla sıvanmaz ”Kişiler ve amaçlarıbellidir. Çocuklarının üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Ancak muvaffak olamayacaklar.

Neymiş efendim, çocukları ticaret yapıyorlar.25 bin TL’lik şirket kurdular,500 bin TL’lik iş yapmışlar. Yıllar öncesinde kurulan şirket, bugün niye gündeme geldi? Aldıkları iş, yaptıkları işler, ödedikleri vergiler ortada. Kendi halinde bir şirket.

Bu ülkede namusuyla iş yapmak, ticaret yapmak ne zamandan beri suç olmuştur? Serdar, babasının makamının gücünü kullanmak istese neden şirket kurup iş yapsın ki? Başkalarının şirketleriyle iş yapamaz mıydı?.İsteseydı,şirketi aracılığıyla yıllardan beri kazandığını bir gecede kazanamaz mıydı? Belden aşağı vurmak, insanların haysiyeti şerefiyle oynamak, ahlaki değildir beyler.

**

Kasırga ailesinin dürüstlüğüyle ilgili yeterli bir örnek.

Küçük oğlu Serkan’ının düğününe gitmiştim.(Yaklaşık bir yıl oluyor).Düğündeki mütevazılığı ne hayran kalarak ,dikkatimi çekmişti..

Kasırga, kendine yakışanı yapmıştı. Gösterişe izin vermedi,abartmadı,geleneklere göre düğün yaptı.. Düğünde makamının gücünü hiç kullanmadı. Gerçek dostlarını( yargı ve bürokrasi) ile Rizeli hemşerilerini davet etti, buluşturdu.

İsteseydi yedi yıldız otellerde düğün yapardı, yapmadı. Başbakanlık Müsteşarının düğününe, büyük işadamları kuyruğa girerlerdi, pahalı takılar takarlardı; paha biçilmez hediyeler, kilo ile altınlar sunarlardı,  yağcılığın her türlüsünü için yarışırlardı, ama yaptırmadı. Düğünü işadamların, zenginlerin şovuna çevirtmedi. Yapsaydı, trilyonlar gelirdi, oğullarının şirketlerindeki yasal gelirleri devede kulak kalırdı. Herkeste” Düğün geliri” der giderdi. Her şeyde yasal olurdu.

Memleketini ve özünü unutmadı, çocuklarını de bu güzel duygularla yetiştirdi. Gelin ve damadın yol havası; tulum eşliğinde salona girmesi, gece boyunca Karadeniz’in güzel ezgilerin okunması ise harikaydı. Karadenizin tüm güzelliklerini hep birlikte yaşadık.

Yukarıda yazdıklarıma izin vermeyen Kasırga ailesi, hak etmediği, alın teri bulunmayan, yasal olmayan devletin tek kurşuna tenezzül etmez ve etmeyeceklerdir. Bırakın gençleri , bu ülkenin her vatandaşı gibi yasal yoldan ticaret yapsınlar.

Şunu de belirteyim, Kasırga ailesinin avukatı değilim. Benim savunmama da ihtiyaçları yoktur. Gazeteciler tarihe tanıklık ederler. Bende gazeteci olarak Kasırga ailesini 25 yıldan beri yakından tanıyorum. Bildiklerimi, tanıdığım şekliyle yazmak benimde hem vicdanı, hemde tarihi görevimdir. Altında başka bir şey aramayın.

**

Kasırga,geçmişteBaşbakanlık Müsteşarlığı,Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı, Adalet Bakanlığı yaptığı için de tüm vatandaşlarımızın sevgi ve sempati ile hatırladığı bir isim.

Eski Adalet Bakanı, Adalet müsteşarı, Başbakan Başdanışmanı.Başbakanlik müsteşarı..

Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri. Bürokrasinin tepesinde, yani bürokraside( bir) numaralı koltukta oturuyor.

Genel Sekreter Kasırga, Bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören, olduğu gibi olan, göründüğü gibi görünen yiğit Karadenizlidir. Mütevazi aile yaşantısı, ailece şaibesiz geçmişi, onurlu dik duruşu onun en büyük servetidir.

Malumdur ki, yaptığı görevler itibariyle bir faniye nasip olacak her makamı mevkii görmüştür. En genç yaştan itibaren itibarlı işlerle uğraşmış; yaptığı işlere de itibar kazandırmıştır.

Düşünün ki, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık Başdanışmanlığı, Başbakanlık müsteşarı yapmış bir isim olarak şimdi de yeniden bilgisi, birikimi ve deneyimi ile devlet hizmetine devam etmesi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak, bizzat Başbakan Erdoğan tarafından istenmiştir.

Bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimini, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete amade geçirmiş bir insan…

Yaptığı her görevi en nitelikli şekilde ifa etmiştir. Şahsiyeti, çalışkanlığı, başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en fazla takdir ettiği isimler arasındadır. Kendisi de elbette ki, sayın Erdoğan’a son derece bağlıdır.

Bürokrasinin tepesinde Fahri Kasırga ‘nın olması büyük bir şanstır, dengedir, sigortadır. Bu dönemde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği makamında Fahri Kasırga Bey’in bulunması, ülkemiz açısından da, bürokrasi açısından da çok önemlidir.

Osman YAZICI/ANKARA



Editör: HABER MERKEZİ