Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Fahri Kasırga seçildi.

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 7'nci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Muammer Yaylalı atandı.

Fahri Kasırga kimdir?

Fahri Kasırga, 20 Ocak 1953 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. Annesinin adı Nazime, babasının adı ise Şaban'dır. Kabataş Erkek Lisesi'nde orta öğrenimini tamamlayan Kasırga, ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve 1977 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 1978'de Rize hakim adayı olarak staja başlayan Kasırga, 1979 yılının Aralık ayında görevinden ayrılarak askerlik görevini yerine getirdi.

Vatani görevini tamamlayan Kasırga, 1981 yılında Erzurum'un Olur ilçesinde Cumhuriyet Savcı Yardımcısı olarak yeniden göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Trabzon'un Çaykara, Sakarya'nın Karasu ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı, Ordu'nun Fatsa ilçesi, Diyarbakır ve Kocaelii'dee Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

26 Kasım 2001 tarihinden itibaren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktayken 3 Ekim 2003 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi gereğince 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Adalet Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlık görevinin ardından döndüğü müsteşarlık makamında Temmuz 2008 tarihine kadar görevini sürdürdü. Ardından Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri unvanıyla Başbakanlık Başdanışmanı oldu. 20 Ocak 2014 itibarıyla Başbakanlık müsteşarlığına atandı. 11 Eylül 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğine tayin edildi. 26 Şubat 2015 tarihinde ise Cumhurbaşkanı tarafından YÖK Genel Kurulu üyeliğine getirildi. 

Kasırga, 2018 Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlığına getirildi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ