AKP Rize eski Milletvekili A.Kadir Kart,son genel seçimlerinde milletvekili olamadı ancak,çaykur genel müdürü olacak gibi gözüküyor.

Karadeniz gündem.Özel

AKP Rize eski milletvekili A.Kadir Kart çaykur genel müdürü oluyor iddiaları ortaya atıldı.

AKP teşkilatı bu iddiayı doğrulamasada Kartın çaykurun başına getirileceği her geçen gün açıkça belirli çevrelerce seslendiriliyor.

Kartın genel müdür olmasına başbakan R.Tayıp Erdoğan'ın sıcak baktığı Erdoğan'a yakın kaynaklar Kartı'ın genel müdür olması için Erdoğan'a baskı yaptığı öğrenilirken AKP il teşkilati başta olmak üzere bazı ilçe örgütleri Kart'ın çaykur genel müdürlüğüne sicak bakmadığı öğrenildi.

Paliç'in iddiaları gündeme damgasını vurdu

Çaykur genel müdürlüğü görevini başarı ile yönettiği ancak,çaykurun özelleştirilmesinin hızlandırıldığı bu nedenle çay paraları ile işçilerin ücretlerinin gecikmeli ödeyerek genel müdür Ekrem Yüce'nin yıpratılmak istendiğini birgün önce karadeniz gündem haber sitesine açıklayan ,Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç'ın bu açıklamaları Rize de gündem oluşturdu.

Paliç'in bu açıklamaları sonrası Karadeniz gündeme ulaşan bilgiler sonrası AKP Rize eski milletvekili A.Kadir kart'ın çaykur genel müdürlüğü görevine getirileceği iddia edildi.

Genel müdür Ekrem Yüce'nin emekliliği geldiği bu nedenle Ümre görevini yerine getirdiği bu görevinden ayrıldıktan sonra önemli bir kurumda kendisine görev verileceği iddia edildi.

İddialara göre çaykur genel müdürü Ekrem Yüce,çaykur genel müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra,Cumhur başkanı Abdullah Gül'ün Tarımdan sorumlu danışmanı olacağı şeklinde iddilar ortaya atıldı.

Genel müdür Yüce'nin cumhur başkanı Gül'ile geçmişte tanıştıkları ancak bu tanışma ile ilgili bir ayrıntı verilmedi.

Kamu oyunda başlayan bu tartışmalar sonrası,AKP Rize il ve ilçe teşkilatlarının A.Kadir Kart'ın genel müdürlüğüne karşı çıkması bakalım Kart'ın genel müdürlüğüne engel olmaya yetecek mi?

karadeniz gündem

Editör: HABER MERKEZİ