Karşılıklı görüşme de HD ses ve görüntü denince akla ilk gelen iletişim platformu Skype, MSN’le birleşmesinin ardından tüm işletim sistemleri için indirilmeye hazır!

Dünyanın en popüler ücretsiz ve görüntüsü kalitesi yüksek platformu kabul edilen Skype, MSN Messenger platformundan sonra en çok indirilen masaüstü uygulaması oldu. Normal operatörleri arayıp, mesaj atıp görüntülü görüşme yapabilmenize olanak sağlayan Skype, ücretsiz olarak akıllı taşınabilir cihazlar ve masaüstü uygulaması arasında da görüşme imkanı veriyor.

Geçtiğimiz haftadan bu yana 5 ayrı platformda güncelleme yapılmasının en önemli sebepleri arasında, anlık görüşmelerin yanında bir de Video Mesaj Servisi’nin gelmiş olması. Beta versiyonunda küçük hatalar dâhilinde kullanılabilir olan Videolu mesajlaşma servisi, 20 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından ücrete tabii tutulmuştu.

Premium üyelerine Skype Video Mesajlaşma hizmetini ücretsiz olarak sunan Microsoft, hangi platformlarda güncellendiğini kullanıcıları ile paylaştı. Windows 8, Windows’un diğer masaüstü sürümleri, Mac, Android, Blackberry ve iOS kullanan akıllı iCihaz’ların marketlerinde yerini alan Skype, bugünden itibaren videolu mesaj göndermeye hazır.

Saymadığımız tek bir platform Windows Phone. Skype ve Windows’un aynı ailede olmasına rağmen neden Windows Phone’a gelmediğinden videoda biraz bahsedilmiş.

Milliyet.com.tr

Editör: HABER MERKEZİ