Karaman, yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı yönetimin kulüp başkanı Metin Kalkavan'la konuyu görüştüğünü belirterek, 'Yönetimin vermesi gereken bir karar ama taraftarımız bu olaya sıcak bakmıyor. Federasyonun bu işe izin verip vermeyeceği de belli değil. Bugüne kadar böyle bir olay olmamış. İleride herkes böyle şeyler isteyebilir, empati kurmak lazım. Beklemek lazım' dedi.

Çaykur Rizespor taraftarının maçın Rize'de oynanmasını beklediğini kaydeden Karaman, şöyle konuştu:

'Yönetim, ekonomik açıdan değerlendirebilir. Ekonomik açıdan değerlendirirsek, sezon boyunca maalesef taraftar sayısında sıkıntı yaşadık. Yönetimsel ve ekonomik bakıldığında olabilir ama bazen her şey para değil. Bunun çok iyi değerlendirilmesi lazım.Galatasaray'ın böyle bir teklif yapması doğaldır. Her takım böyle bir şey ister. Bizim taraftarımızın da empati kurması lazım. Nihayetinde çok doğru karar vermek lazım. Taraftar, şehir, Türkiye'deki konjonktür. Olaya sadece ekonomik bakmak doğru değil. Beklemek lazım.'

- Galatasaray'ı tebrik etti

Karaman, Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray Futbol Takımı ve teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu tebrik etti.

Başarının takdir edilmesi gerektiğini, bu nedenle yerli teknik direktör Hamza Hamzaoğlu öncülüğünde şampiyon olan Galatasaray'ın da övgüyü hak ettiği belirten Karaman, 'Maalesef alkışladığın zaman başka bir renk, sana inanılmaz hakaretlerde bulunuyor. Galatasaraylı taraftarlara sesleniyorum; ben Galatasaray ve Hamza hocayı alkışlıyorum ama daha skorlar belli olmadan bizim maç konuşulmaya başlanmıştı. Ziyaretlerimiz konuşulmaya başlandı. 'Ne talimat aldınız?' Böyle bir terbiyesizlik, böyle bir art niyet olabilir mi? Bu nasıl bir kafa yapısı' diye konuştu.

Türkiye'de artık bazı şeylerin değişmesi ve hak edenin, hak ettiği değeri görmesi gerektiğini vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:

'Galatasaray'ı tebrik ediyoruz, Hamza hocayı tebrik ediyoruz, alkışlıyoruz. Kim şampiyon olursa olsun, tebrik etmek lazım. Bu nasıl Müslüman bir ülke? Bu ülke 'Ben Müslümanım' diyor. Başarılı olan bir insanı takdir etmemek Müslümanlığın neresinde? Başarılı olmuş, Avrupa'da seni iyi temsil eden kim olursa olsun, alkışlayıp tebrik edeceğiz. Bursaspor, Fenerbahçe'yi yenmişse tebrik edeceğiz. Finalde Galatasaray ile oynayacak, kim kazanırsa onu tebrik edeceğiz. Neden kavga ediyoruz anlamıyorum. Biz problem yaratmakta ustayız, problem çözmede değil. Hiç kimse problemi çözmek için uğraşmıyor. Bizler problemi büyütüyoruz.'

Karaman, şampiyonluk yarışının, sezonun son maçına kalmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Yenilsek, Fenerbahçe taraftarından inanılmaz tepki görecektik. Yensek, Galatasaray taraftarından. Çünkü biz Fenerbahçe'ye sezon içinde yenildiğimizde bu tepkiyi Galatasaray taraftarında gördük, Beşiktaş'a yenildiğimizde de gördük. Bu ülke ne zaman kurtulacak bu şeyden. İyi olanı neden alkışlamıyoruz. İnanılmaz küfürler oldu, hepsini mahkemeye versek olmaz. Şahsımıza küfür eden 3-4 kişiyi mahkemeye verecektik. İnanılmaz özürler, 'bir daha yapmayacağız' sözleri sonrasında vazgeçtik. Şampiyon olanı, yeneni alkışlamayı öğrenelim' ifadelerini kullandı.

-Yasin Öztekin'in şampiyonluk yarışındaki performansı

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin'in Kayseri Erciyesspor'da görev yaptığı dönemde iyi bir çıkış yakaladığını ve sarı-kırmızılı kulübe gittiğini kaydeden Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

'Gelişimini çok iyi sürdürdü. Hamza hocayı tebrik ediyorum, sahip çıktı ve oynattı. Kendi taraftarı Yasin'i eleştiriyordu. Bana sosyal medyadan 'adamını gördün mü?' şeklinde tepkiler geliyordu. Ne oldu şimdi? Yerli oyuncularımızı bir anda boğuyoruz. Yasin, karakter ve kişilik yapısıyla ayakta durdu, savaştı ve kazandı. Zaten büyük takıma giden oyuncular negatif bir değirmende yoğrulur gibi yoğrulup kayboluyor.'

Editör: HABER MERKEZİ