Yargıtay'da uzun süredir devam eden daire başkanlıkları seçiminde yeni bir gelişme yaşandı. 9. Ceza Dairesi Başkanlığına Rize Çayelili hemşehrimiz Burhan Karaloğlu seçildi.

Buna göre; Balyoz Davası kararını onayan 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul seçimi kaybetti. 9. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı dairenin üyesi Burhan Karaloğlu seçildi.

Ekrem Ertuğrul’un, seçim çalışmaları sırasında en çok Balyoz ve Hanefi Avcı dosyasıyla ilgili soru ve eleştirilere muhatap olduğu, buna karşılık, “Bugün de olsa yine aynı kararı verirdim” dediği anlatılıyordu.

Yargıtay’daki seçimlerde 12. Ceza Daire Başkanlığına Ahmet Er, 15. Ceza Daire Başkanlığına ise Mehmet Berber seçildi.

 

Burhan Karaloğlu kimdir?

1 Eylül 1959 yılında  Rize'nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyünde doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1980 yılında mezun olmuştur. Rize hakim adayı olarak mesleğe başlamış çeşitli ilçelerde hakimlik yapmıştır. Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ile Kartal Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 24 Şubat 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilmiş, Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyesi iken, 16 Kasım 2015 tarihinde aynı daire başkanlığına seçilmiştir. İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca valiMünir Karaloğlu ile kardeştir.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ