Mustafa BAYRAK

AKP il başkanı Gazeteciler ve muhabirler derneğinde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında Rize’yi masaya yatırdı.

Rize AKP il başkanı Hasan Karal ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Gazeteciler ve muhabirler derneğinde yaptığı sohbet toplantısında Rize’nin sorunlarına vakıf olduğunu söyleyerek ”Tüm köylerimizi ve beldelerimizi geziyorum. Halkın sorunlarını ayaklarına giderek dinliyorum. Rize de muhalif siyası parti başkan ve yöneticileri ile görüşüyorum. Her ne kadar bizden bazılarının hoşuna gitmese de bunu yapmaya devam edeceğim. Bu insanlarda Rize için mücadele eden insanlardır. Bizim görmediklerimiz, bilmediklerimiz, hatalarımız ve eksiklerimizi onlardan dinliyorum, dinlemeye de devam edeceğim” dedi.

AKP il başkanı Hasan Karal Hemşin ilçesinin yeniden yapılandırılması için 15 trilyonluk bütçe ayrıldığını söyleyerek ”Bu ilçemizi yıkıp yeniden yapmak istiyoruz. Amaç burada bu ilçeyi turizme açmak, halkın yüzde 95 i bunu kabul etti.  İlçede dere önünü set haline getirip burada piknik alanları ve sosyal alanlar yaratacağız” dedi.

Polis evi ihalesinin yapıldığını söyleyen Karal ”12 Trilyon harcanacak, Polis yüksek okulu yanında yer kamulaştırılması yapıldı. 150 yataklı 5 yıldızlı otel niteliğinde Polis evi yapımı yakında başlayacak. Ayrıca bu yıl polis yüksek okuluna bu yıl 400 öğrenci alımı yapılacak. Ayrıca Üniversite kampusu yanında Mühendislik fakültesinin kurulması için çalışmalar başlatıldı. Bu okulda Elektronik, Elektrik, inşaat, Makine mühendislikleri olacak, bu fakülteyi devlet imkânları ile yapacağız” dedi.

Karal konuşmasında Fındıklı da huzur evi yapılacağını söyleyerek ”Buna ihtiyaç var, şu an Trabzon da ki huzur evinin yüzde 40’ı Rize li” dedi.

Çay konusuna da değinen Karal ”Bu yıl üretici için iyi bir yıl olacak, verilecek taban fiyat üzerinden özel sektörler kesinti yapmadan peşin para çay alacaklar. Bazı sivil toplum örgütlerinin belirlediği fiyat doğal bir fiyattır” dedi.

OSB( Organize sanayi Bölgesi ) için yerel mahkemelerin lehte karar verdiğini söyleyen Karal ”Danıştay a dosyayı gönderdik, inşallah olumlu çıkar ve Kalkandere de OSB yapılır, ayrıca 17 Km lik İyidere- İkizdere yolu inşaatı devam ediyor ve bu 17 km de 19 kişi dava açtı, yaptığımız hizmetlerde bize sürekli engeller çıkmakta, Ovit tüneli proje ihalesi yapıldı, inşallah kısa sürede tamamlanır, şu an ki SSK hastanesi yerinde bazı düşüncelerimiz var. Valilik binasının Devlet hastanesine verilmesi düşüncesi var bu gerçek olursa SSK hastanesi yerine valilik binasını yapacağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ