AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Timya Vadisi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları yerinde inceledi. Karal, bu kapsamda yerinden kaldırılarak aynısının yapılacağını Orta Cami çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal beraberinde AK Parti Rize İl Başkan Yardımcıları Savaş Tabak ve Murat Artan, Rize Belediye Meclis Üyesi Dursun Bilgili ve işadamı Kaya Yıldırım ile birlikte Timya Vadisi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Cuma günü kılınan son Cuma Namazı ile aynı günün akşamı kılınan Yatsı Namazının ardından ibadete kapatılan Eski Orta Camii’nin kaldırılarak, birebir aynısının Timya Vadisi’nde yapılacağını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Orta Camii’nin bulunduğu yerde yeni bir bulvar açma projesi var. Bu kapsamda Orta Camiyi kaldırıyoruz ve yerine aynı tarihi dokuda bir cami Timya Vadisi’nde yapıyoruz. 2018’in başında Yeni Orta Camii’nin hizmete açılmasını bekliyoruz.” dedi.

hasan-karal-yeni-orta-cami-insaatini-inceledi-(2).jpg

Milletvekili Hasan Karal, daha geniş ve modern bir camiinin aynı tarihi dokusunu koruyacak şekilde Timya Vadisi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapıldığını belirtti.

Karal, 2012 yılında proje çalışmalarına başlanılan 2015’de temeli atılan Timya Vadisi Projesi kapsamında 79 bin metrekare alan içerisinde sosyal alanların yapılacağını, hak sahiplerine bu yıl içerisinde 759 konutun teslim edileceğini ve ayrıca bir AVM’nin yapımının devam ettiğini söyledi.

hasan-karal-yeni-orta-cami-insaatini-inceledi-(13).jpghasan-karal-yeni-orta-cami-insaatini-inceledi-(1).jpghasan-karal-yeni-orta-cami-insaatini-inceledi-(9).jpghasan-karal-yeni-orta-cami-insaatini-inceledi-(4).jpg

Editör: HABER MERKEZİ