K Parti’den 22 Temmuz Genel Seçimleri’nde Rize’den 3. sıra milletvekili adayı olan ve seçilememesi nedeniyle bir süredir aktif siyasetin dışında kalan AK Parti Rize eski İl Başkanı Hasan Karal, aktif siyasete döneceğini açıkladı.

AK Parti Rize kurucu il başkanı olan ve iki dönem AK Parti Rize İl Başkanlığı görevini yürütmesinin ardından 22 Temmuz Genel Seçimlerinde Rize’den 3. sıra milletvekili adayı olan Hasan Karal, görevinden istifa etmişti. 22 Temmuz Genel Seçimleri’nde 3. sıradan milletvekili seçilemeyen Karal, bir süre aktif siyasetten uzak kalmıştı. Hasan Karal, seçimlerden sonra ilk kez basın mensuplarının sorularını cevapladı. Açıklamasında aktif siyasede geri döneceğinin sinyallerini veren Karal, Rize teşkilatlarında misyondan sapma olursa tedavi amaçlı müdahalede bulunacağını da açıkladı.

Seçimlerden sonra arkadaşlarının önünü açmak için İl Başkanlığı görevine dönmediğini belirten Karal, 'Ben arkadaşların önünü açmak için göreve dönmedim. O arkadaşların benden daha başarılı olmalarını, Rize'nin siyasi yapısına uygun davranmalarını isterim. Ama bana ihtiyaç duyulduğu anda görevden de kaçmam. Benim bu partiye büyük emeğim var. Biz bedel ödeyerek bugünlere geldik. Siyasetin bana kazandırdığı tek kuruş yok. Biz siyasetin her zaman Allah rızası olan tarafında yer aldık. Bu kadar emek verdiğimiz bir yerde dümenin ters tarafa gittiğini görürsek demokratik kurallar çerçevesinde müdahalemizi yaparız. Tabii bu müdahale tedavi amaçlı olur. Tabii ben bu süreçte izlemedeyim. Olumlu, olumsuz her türlü gelişme bana geliyor. Bunları değerlendiriyorum. Zamanı geldiğinde gereken neyse o yapılır' dedi.

Rize Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını açıklayan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın bir dönem daha aday olması gerektiğini savunarak 'Belediye başkanlarının görev sürelerinin bir dönemle sınırlandırılması doğru değil. Birinci dönem yaptığı hizmetleri halkın takdirine sunarak ikinci dönemde daha arzulu ve istekli çalışırlar. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize şartlarında bir çok olumsuz faktörü de düşünürsek çalışmalarını başarılı buluyorum. Attığı bir çok adımı onaylıyorum. Tabii onaylamadığım adımlar da olabilir. Bu gayet doğaldır. Gönlüm sayın Bakırcı'nın bir dönem daha devam etmesini istiyor. Bakırcı yönetimindeki belediye çok önemli hizmetler yaptı. Bunu inkar etmek saflık olur. Taktir burada Rize halkınındır. 81 il Belediyesi içerisinde 61 belediye, AK Parti kadroları tarafından yönetiliyor.
 
Bakıldığında benim il başkanlığım döneminde Türkiye genelinde belediye ile tek ve en uyumlu olan il Rize'dir. Biz sayın Bakırcı ile çok uyumluyduk ve güzel çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Karal, Rize AK Parti İl Kongresi’nin de yaklaştığını kaydederek 'Şimdi önümüzde İl Kongresi var. Henüz tarihi belli değil. Önümüzdeki süreçte konjektür bana ihtiyaç duyarsa, teşkilattan böyle bir talep gelirse yeniden il başkanlığına dönerim. Verimli olacaksam görevden kaçmam. Kongre sürecinde bu böyle olacaktır” şeklinde konuştu.
Çaytv 
Editör: HABER MERKEZİ