AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, SSPE hastalığına kapılan 14 yaşındaki Rizeli Ömer Faruk Çoruh’un tedavisi için Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştü.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, halk arasında aşırı kızamık olarak bilinen SSPE hastalığına kapılan Rizeli Ömer Faruk Çoruh’un tedavisi için ve mevcut hastaların bir takım sorunlarının çözümü hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştü.

Milletvekili Karal, yaptığı görüşmede, 14 yaşındaki Rizeli hasta Ömer Faruk Çoruh başta olmak üzere SSPE hastalığına kapılan kişiler için SSPE Hastaları Derneği Koordinatörü Uğur Çoruh ile birlikte Bakan Demircan'a, Kök Hücre Çalışmalarına Destek Verilmesi, Onaylanmayan SSPE Tübitak Projesi ve Yeni Açılması İstenen SSPE Projesi Başlıkları, İnterferon ve İmmünglobülın İlaçları, Zor Durumda Olan Ailelere Maddi Destek Sağlanması, SSPE Hastalarının Hastane Problemleri ve SSPE Hastalarının SGK Geri Ödemenin Kaldırılması konularında bilgiler verdiler.

Milletvekili Karal yaptığı açıklamada, ölümcül bir hastalık olan SSPE hastalığı ile ilgili ümit verici bir araştırma çalışması ile ilgili SSPE Derneği yetkileri ve oğlu hasta olan Rizeli bir aile dostunun kendisiyle irtibata geçip bu projenin fonlanması konusunda yaşadıkları sorunları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a aktarma fırsatı bulduklarını ve Bakan Demircan’ın konuyla ilgilenip yardımcı olacağını söylediğini belirtti. 

RİZE ŞEHİR HASTANESİ DE KONUŞULDU

Karal yapılan ziyarette Rize’de yapımı planlanan Şehir Hastanesi’nin de gündeme geldiğini belirterek, “Şehir Hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapımı noktasında Sayın Bakanımız da görüş belirtti ve şehir hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapılmasının isabetli bir karar olduğunu ifade etti.” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a yapılan ziyarete AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın yanı sıra SSPE Hastaları Derneği Koordinatörü Uğur Çoruh, 14 yaşındaki hasta Ömer Faruk Çoruh’un ailesi, Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ