Rize Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin teknik desteği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ana Kampüsü önünde hazırlanan Batı Park projesi yapım tekniği açısında Karadeniz Sahili’nde yapılacak çevre projelerine örnek olacak.

Projesi kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ana Kampüsü’nün önünden geçen servis yolu yer altına alınacak. Kampüs önünde bulunan Karadeniz Sahil Yolu’nun üzerin ise kapatılarak trafik oluşacak tüp geçitten sağlanacak. Yolun üst kısmı sosyal alana dönüştürülerek Üniversite sahil ile birleştirilmiş olacak. Yolun üzerinin kapatılması ile kazanılan alanda; yürüyüş parkurları, çay bahçeleri açık hava gösteri alanları, konser mekanları, spor kompleksleri, dinlenme ve sohbet alanları inşa edilecek.

Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu ve onayının alındığı belirtildi.

Öte yandan Rize Belediyesi Batı Park projesi ile paralel olarak şehrin Doğu kısmında birde Doğu Park projesi geliştiriyor. Proje kapsamında , Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödenek çıkan ve ihalesi yapılacak olan proje içerisinde yer alacak olan bina Rize Mimarisine uygun olarak dizayn edilecek. Denize inişi olacak olan bina su sporlarında kullanışlı hale getirilecek. Doğu Park Projesi Su Sporları Merkezi; Kongre Merkezi, Sosyal Donatı Alanları ve Restoranlardan oluşuyor. Proje içerisinde yer alan Su Sporları Merkezi yapılan çalışmalar sonrası ihale aşamasına geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödeneği çıkarılan Su Sporları Merkezinin ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak. Rize Mimarisine uygun olarak dizayn edilecek bina denize inişli olacak ve su sporlarında kullanışlı hale getirilecek. Su Sporları Merkezi'nin, Kongre Merkezi, Sosyal Donatı Alanları ve Restoranlardan oluşacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Editör: HABER MERKEZİ