Karadeniz; “Evli ve Zavallı” adlı tiyatro oyununun heyecanını şimdiden yaşamaya başladı!

Ana karakterleri Temel ile Fadime olan “Evli ve Zavallı” adlı tiyatro oyunu, Trabzon ve Rize'de seyirciyle buluşuyor. 

İstanbul’da yaptığı gala ile seyirciyle buluşan ve büyük ilgi gören “Evli ve Zavallı” adlı tiyatro oyunu, Temel ile Fadime’nin memleketi olan Trabzon ve Rize’de sahneye çıkacak…

Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel ve Bizum Hoca, Sümela’nın Şifresi Cünyor Temel ve Oflu Hoca-3 filmlerinin senaristi ve yaratıcılarından olan Yılmaz Okumuş’un yeni projesi “Evli ve Zavallı” oyunu, İstanbul’dan sonra şimdi de Trabzon ve Rize’de seyircilerin huzuruna çıkacak.

25 Şubat Ardeşen'de sahnelenecek oyun sırasıyla 26 Şubat Saat 20:00'de Trabzon KTÜ AKM'de, 27 Şubat Saat 19:30'da Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nda, 28 Şubat Çayeli'nde seyircisiyle buluşacak.

Oyunun biletleri Trabzon'da Ra Kitabevi ve TT Cafe &Lounge'da ve Rize'de Muradoğlu Kırtasiye - Akademi Kitabevi ve Biletix'ten temin edilebilir.

Rize için toplu bilet alma ve bilgi için : 0 553 857 61 34 numaralı telefona başvurabilirsiniz. 

Yıllar sonra bir oyunuyla memleketi Trabzon, Rize, Çayeli ve Ardeşen’e gelen senarist, yönetmen Yılmaz Okumuş, “ Evli ve Zavallı 'Temel ile Fadime' oyunum ana vatanına dönüyor. Çünkü bu karakterler bu topraklara ait. Ve oyun ait olduğu yere dönüyor. Bütün hemşehrilerimizi oyuna davet ediyoruz.” diyerek herkesi oyunlarına davet ediyor…

Bütün sanatlar konularını bire bir hayattan alırlar. Sanatçıların hayata bakış açıları sadece ortaya konulan sanat eserlerinin mahiyetini belirler.

Tiyatro eserleri, insan ve toplum hayatının karşılıklı çelişki ve çatışmalarını ele alıp onları izleyicilerine yansıtır. Tüm sanatlar içinde tiyatroyu daha önemli kılan şey; onun insan ilişkilerini hareketli olarak bire bir ele alması ve sanatsal ölçüler içinde seyirciye aktarabilmesidir…

Bu yüzdendir ki; Trabzon ve Rize’ye gelen her türlü sanatsal etkinlik içerisin de tiyatroya gösterilecek ilgi başka bir anlam ifade etmektedir.

Yılmaz Okumuş, yıllar sonra doğup büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği bu güzelim coğrafya parçasında,  hemşerilerinin karşısına çıkmanın haklı gururunu da yaşıyor…

Trabzon ve Rize’de oynanacak oyunlarda salonların hemşerilerimiz tarafından hınca hınç doldurulması bir nevi bu toprakların evladı olan Yılmaz Okumuş’a da “ahde vefa” dır!

Evli ve Zavallı 'Temel ile Fadime' oyununun tüm programı şöyledir; 
23 Şubat Saat:20:30 Beyoğlu Grand Pera Tiyatro Sahnesi 

25 Şubat Ardeşen
26 Şubat Saat 20:00 Trabzon KTÜ AKM 
27 Şubat Saat 19:30 Rize İsmail Kahraman KM
28 Şubat Çayeli Kültür Merkezi
01 Mart Saat 20:30 Kozyatağı Kültür Merkezi
18 Mart Saat 20:30 Beyoğlu Grand Pera Tiyatro Sahnesi
27 Mart Saat 20:00 Küçükçekmece AKSM 

Editör: HABER MERKEZİ