UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ikinci maçında Beşiktaş 1-0'ın rövanşında Liverpool'u ağırladı. Tolgay Arslan'ın golüyle maçı uzatmalara taşıyan siyah-beyazlı temsilcimiz, penaltılarla(5-4) güçlü rakibini evine göndererek Avrupa macerasına yeni bir sayfa açtı!

Beşiktaş bir üst turdaki rakibi yarın 14:00'te gerçekleşecek kura çekimi sonrasında belirlenecek...

STAR ve NTVSpor.net'ten naklen yayınlanan maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nı siyah-beyazlı atkıları, formalarıyla hıncahınç dolduran Beşiktaş taraftarının büyük desteğiyle başladı. Onbinlerce taraftarının itici gücünü arkasına alan Kara Kartal ilk bölümde tur arzusunu ortaya koydu.

İstanbul'a 1-0'ın avantajıyla gelen Liverpool, kontrollü oyununun yanına bir de agresif müdahaleleri ekleyince Kırmızılar'ın golcüsü Balotelli, Veli Kavlak'a yaptığı faul sonrası 11'de sarı kartla cezalandırıldı.

İlk 15 dakikada kendi yarı sahasına sıkışıp kalan Liverpool ilerleyen bölümlerde topu ayağında daha çok tutarak Beşiktaş'ın baskısını savuşturdu. İngiliz ekibi uzun toplarla temsilcimizin kalesine yaklaşmayı hedeflerken özellikle Sterling ve Sturridge ile açık alanlarda pozisyon aradı.

33'te yürekler adeta ağza geldi... Ceza sahasının biraz önünde dengesini kaybeden Atiba yerde kaldı ve kritik bölgede topu rakibe kaptırdı. Balotelli'nin pasıyla topla buluşan Sturridge net pozisyonda topla fazla oynayınca Beşiktaş defansı araya girdi ve tehlikeyi kovuşturdu.

Devre sonunda artan top kayıpları maçın temposunu aşağı çekerken ilk 45 dakika golsüz sona erdi.  

63.122 biletli siyah-beyazlı taraftarın desteğiyle ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, önce Serdar sonra Sosa ile Liverpool kalesine uzaktan yokladı.

0-0 akan dakikalar temsilcimizin alehine ilerken beklenen performansından uzak bir görünüm çizen Jose Sosa, 61'de Bilic tarafından kenara alınırken yerini Tolgay Arslan'a bıraktı.

Gooool... Beşiktaş sabırla beklediği golü 72'de buldu. Sol kanatta topu taşıyan Gökhan Töre pasını Demba Ba'ya aktardı. Yıldız golcü, topuğuyla topu Tolgay'ın önüne bıraktı ve onsekiz yayı üzerinde sol ayağıyla nefis bir şut çıkaran 24 yaşındaki futbolcu tribünleri çılgına çevirdi: 1-0.

Golden sonra maçı uzatmalara taşımak istemeyen Kara Kartal son bölümlerde kaleye dikine giderek turu yakalayacak golü aradı. Öyle ki 90+2'de köşe vuruşunda ceza sahasında topu önünde bulan Demba Ba, yakın mesafeden sert vurdu, üst direkten döndü. Tüm takım, tüm izleyenler iki elini başına götürürken mücadelenin hakemi düdüğüyle maçın uzatmaya gittiğini işaret etti.

Uzatmanın ilk devresinde her iki takım da temkinli davranırken pozisyon ve gol sesi çıkmadı. İkinci uzatma devresine geçildiğinde ise daha baskın taraf Bilic'in öğrencileri oldu. Daha çok kaleye yönelen, daha çok turu isteyen temsilcimiz oldu ancak son toplarda beklenen vuruş gelmeyince mücadele penaltılara taşındı.

Penaltı atışları Beşiktaş'ı üst tura taşıdı... 4-4'lük eşitlikle gelinen son atışlarda temsilcimiz skoru 5-4'e getirirken son penaltıda Lovren topu dışarı gönderdi. Böylece temsilcimiz bir üst tur biletini cebine koyarken Kırmızılar evin yolunu tuttu...

Editör: HABER MERKEZİ