Rize’de 12. Cumhurbaşkanı seçilen Rizeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onuruna Rize Kalesi’nden 12 pare top atışı gerçekleştirildi.

Rize Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halk oylaması ile Cumhurbaşkanı seçilmesinin Rize’de neden olduğu sevinç ve kutlamalar devam ediyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin onuruna bugün Rize Kalesi’nden 12 pare top atışı gerçekleştirildi. Organizasyona AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’da katıldılar. Üçlü ilk olarak Rize kalesi içerisinde bulunan tarihi top yanında görüntü verdi. Ancak 12 pare top atışı hangi bir olumsuzluğa neden olmamak için ses bombaları ile gerçekleştirildi.

12 pare top atışı sonrası bir açıklama yapan Karal, Rizeliler'e teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyetinin 12 Cumhurbaşkanının bir Rizeli olması dolayısı ile tüm hemşerilerimizin sevincini, heyecanını paylaşmak için 12 pare top atışında bulunuyoruz. Amacımız geceden bu yana devam eden sevincimizi sembolik bir eyleme dönüştürmektir. Tüm Rizeli hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Rize tarihinde eşine rastlanılmayacak bir başarıyı ortaya koydu. 81 il içerisinde sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir destek verdiler” dedi.

Belediye Başkanı Reşat Kasap ise açıklamasında Rizeliler'den kutlamalarında silah kullanmamalarını isteyerek, “Rizeliler silahı ve silah atmayı çok severler. Ancak onların yerine Rize Belediyesi olarak biz burada 12 pare top atışı gerçekleştirdik. Bunun dışında kazalara neden olmamak için silah atışlarına tevessül etmemelerini rica ediyoruz” diye konuştu.


 

Editör: HABER MERKEZİ