CHP Çayeli İlçe Başkanı Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, son günlerde haber sitelerinde yayınlanan “CHP Rize'de 'Andımızı' okuyamadı” başlıklı haberi üzerine bir açıklamada bulundu.

İşte Kadıoğlu’nun açıklaması;

Keşke güzel şeyleri eleştirmek yerine sahip çıksanız. Yapılan güzel şeyleri alkışlasanız. Öğretmen emeklisi diye de vurgu yapmışsınız güzel yoldaşım için. Evet, yıllarca her sabah coşkuyla çocuklarına andımızı okutan güzel öğretmen Pazar Eski İlçe Başkanı Abdullah Yıldız’ın heyecanlanmış olması kelimeleri yanlış ifade etmesi veya unutması kadar normal bir durum olamaz. Bir kâğıda da yazabilirdi. Bazı şeylere keşke sizlerde bizim gibi yürekten sahip çıksanız eleştirmek yerine.

Şunu da vurgulamak isterim. Andımız yıllar önce kimlerin gönlü olsun diye kaldırıldı. Çözüm süreci diye kimlerin gönlü hoş edildi. Yalaka gazeteci olmak yerine yapılmak isteneni görseniz. Ama nerede karakterli olmak namuslu yaşamak böyle bir şey. Keşke bir duruşunuz olsa da andımızın bazı kelimelerini heyecandan unutmuş olsanız.

Rize'de 1 haftadır sürdürdüğümüz Cumhuriyet Haftası etkinlikleri ile ilgili hiç bir haber yapmayan sitenin haber yapmasını ve bunu kamuoyuna yansıtmayan görsel ve yazılı medyanın haber yapmasını sağladığı için teşekkür ederiz.

1-Biz Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Rize'mizin her yerinde de andımızı okuruz. Çayeli’nde okuduk. Pazar ilçemizde okuduk. Ardeşen ilçemizde de okuyacağız.

2- Yapılan Etkinlik 'ANDIMIZLA' ilgili bir protesto eylemi değildir. Yapılan Etkinlik Cumhuriyetle ilgili YAŞASIN CUMHURİYET FENER ALAYI ETKİNLİĞİ'dir..Konuyla ilgili yapmış olduğumuz açıklamaların hiç birince ANDIMIZLA ilgili bir PROTESTO ETKİNLİĞİ açıklaması yoktur.

3- Haberi yapan arkadaş yerde para bulmuş gibi sevinerek bir eksikliği kafasına göre kurgulayarak bunu habere dönüştürmüş. Olmayan bir protesto eylemi icat etmiş. Protesto eyleminden eylemi yapanların haberi yok..

4- Yağan aşırı yağmura rağmen Çayeli’nde toplanan arkadaşlarla sürekli sönen ve sürekli yaktığımız meşalelerle yürüdük. Bu süre zarfında da İzmir Marşı, Dağ Başını Duman almış marşları okundu. Yol boyunca kendiliğinden gelişen bir şekilde birçok kez andımız katılımcılar tarafından okundu.

5-Haberi yapan arkadaş atlamış ,biz yazalım; bu arada yöresel bir parça olan 'Yağarsa yağmur yağar ' ın sözleri de o an atma türkü geleneğinden gelen arkadaşlar tarafından Cumhuriyet kutlamasına uygun olarak yeni sözlerle söylendi. Bunu atlamış olmasına şaşırdık. CHP liller ŞARKI SÖZLERİNİ DE değiştirdiler diyebilirdi. Mazallah ne yapardık

6- Meydan parkına geldiğimizde yağan yağmurda toplanan arkadaşlar andımızı bir kere daha okuyalım dediler. Ve andımız orada bulunan arkadaşlarımız tarafından spontane bir şekilde söylendi.

Bazı sözler de eksiklik unutmalar oldu. Onlarda orada bulunan arkadaşlar tarafından düzeltildi.

7- Beş yıldır yasaklanan andımızın bu haliyle bile haberi yapan arkadaşın belirttiği gibi 'tek kelimen' eksiklikle okunması ön hazırlık yapılmadan kendiliğinden oluşan bir süreçte önemlidir.

8- Çayeli ilçemizin de ardından Pazar İlçemizde ANDIMIZI okuyacağız kararımız üzerine hazırlık yapılarak ANDIMIZ okuduk Haber yapan arkadaşlarımızı bunu da haber yapmaya çağırıyoruz.

9- Burada bir eksiklik yok. Ülkemizde bu tür etkinlilerde marşların nasıl okunduğunu hepimiz biliyoruz. Buralardan siyasi malzeme çıkacağını ummanın bir çok tarifi vardır, biz yazmayalım..

10- Gene de arkadaşımıza eksikte olsa, çarpıtmada olsa en azından bir haber yaptığı için teşekkür ederiz.

11- Bir teşekkürü de kendisinden bekliyoruz. Sırf eksiklik bulmak için EN AZINDAN BAŞINDAN SONUNA KADAR ANDIMIZI OKUMASNA vesile olduğumuz için, bir teşekkürü de hak ettik diye düşünüyoruz.

12- Bir daha içselleştirerek okumasın öneriyoruz. 'Türküm, doğruyum' kısmından başlayarak..

 

 

Editör: HABER MERKEZİ