Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli ilçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, Yamaç ve Sarısu Köyleri için ayrılan dere ıslahı ve taşkın önleme işine ayrılan birinci kısım 25 milyon TL’nin Çataldere,  Uzundere köylerine aktarılmasıyla ilgili bölge halkını suç durusunda bulunmaya davet etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRLER

20 Eylül 2016 da ihalesi olan paranın çıkış yeri Yamaç ve Sarısu Köyleri için dere ıslahı ve taşkın önleme işine ait 25 milyonluk para Çataldere,  Uzundere dere ıslahı için ihale olmuştur. Bunu biz Mehmet Bekaroğlu vasıtasıyla soru önergesi olarak mevcut Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıtlaması için verilen soru önergesini aşağıdaki açıklamayı yapmıştır. Yalnız burada ilginç olan biz Cumhuriyet Halk Parti Çayeli ilçe teşkilatı olarak Sarısu muhtarı ve aynı köyden olan il encümeni uyarmamıza rağmen ve köylüyü bilgilendirme maksadıyla verdiğimiz soru önergesini mevcut vadideki çay ocakları ve kıraathanelere fotokopisini dağıtmamıza rağmen ve bize köy muhtarları ve il encümeninden destek bulamadık. Bunun yanı sıra iktidar partisinin yerel siyasetteki temsilcilerinden de bu konuyla ilgili bir ses çıkmamıştır. Buradan bölge halkına sesleniyorum; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Sarısu ve Yamaç köylüleri suç duyuruşumda bulunabilir.

HAYATİ YAZİCİ’NİN ETKİSİ YOK İSE KİM?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na verilen soru önergesindeki sorulardan bir de Ak parti genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı’nın bu ihale etkisi olup olmadı idi. Bakan Eroğlu, “Mezkur değişiklikte, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı’nın hiçbir dahli yoktur” şeklinde cevaplamıştır. O zaman bizlerde şunu merak ediyor ve soruyoruz? Sayın Bakan, Hayati beyin bu olayla ilgisi yok ise bu ihalenin bu şekilde başka bir yere kaydırılmasında kimin ve kimlerin etkisi olmuştur. Bunun cevabını Sayın Bakan biliyordur, ve açıklamalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağız ve bölge halkının suç duyurusu yapmaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ