Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe başkanlığı olağan kongresi için hazırlıklar başladı. Mevcut başkan Hızır Efe Kadıoğlu yeniden aday olacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresi 11.01.2020 Cumartesi günü 13.00 ile 17.00 saatleri arasında Çayeli Muhtar Derneği toplantı salonunda yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 18.01.2020 aynı gün, aynı yerde ve aynı saatte çoğunluk aranmaksızın yapılacak.

Bütün partilileri kongreye davet eden CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Çayeli İlçe Başkanlığına yeniden adayım” dedi.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Kadıoğlu, “Çayeli CHP olarak daha çok yapacağımız işler var. Halka direnmeyi, cesareti ve hak aramayı anlatacağız. ‘Yolumuz uzun gençliğimiz var’ diyen İmamoğlu gibi devam diyoruz. Türkiye yalnızlığa itiliyor, Türkiye Libya’ya neden asker gönderiyor. Emperyalizm emrediyor bizi yöneten siyasi parti yerine getiriyor. Öncülüğümüz işsizliği Türk halkını huzur içinde yaşatmak olmalı. Türkiye’nin borcu 434 milyar dolar. İşsiz sayısı 97 ülkenin nüfusundan fazla. Biz bunları unutturmak için cambaza bak diyoruz. Hâlbuki ÇAYKUR varlık fonunda borçlandırılıyor. Bu yıl 40 milyon TL kar beklerken 685 milyon borçlandı. Neden bizler bunu konuşmalıyız ama iktidar cambaza bak diyor. Asgari ücret, emeklilerin durumu halk perişan. Sanki iktidar Partisi gibi her gün onlarca kışı acım yardım veya iş için Çayeli CHP’nin kapısında. Ben gelen arkadaşlara elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum ve şunu söylüyorum ‘AKP iktidar, ona gidin sorun, biz neden boduruma düştük” dedi.

“DEVLET MALINA EL UZATANIN NAMAZI KILINMAZ”

Kadıoğlu, “Birde ÖSYM başkanı Ali Demir eliyle bu gençlerin geleceği çalındı. Ali Demir’i cezaevine atsan ne olacak. Bunun vebalı AKP iktidarının boynundadır. Onların deyimiyle ‘cehennemde cayır cayır yanacaklar.’ Sözlerime son vermeden peygamberimizin bir sözüyle bitireyim. Peygamberimizin yanında şehit düşen bir askerinin cenazesine katılmaz. Sahabeler den bir tanesi Peygamberimize şehidin cenaze namazına neden katılmadın. Bak senin yanında şehit düştü der. Peygamberimizin cevabı devlet malına el uzatmıştı, devlet malına el uzatanın cenaze namazı kılınmaz dedi” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ