Bursa'da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 'Rize Günleri' etkinliği için Rize Valiliği'nde tanıtım toplantısı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Temsilcileri, Rize Ticaret Borsası Temsilcisi ile diğer ilgililer katıldı.
 
ULU ŞEHİR BURSA SEÇİLDİ
Bursa'da 10-13 Mart 2016 tarihlerinde Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenecek olan etkinlikler öncesi bilgiler veren Vali Ersin Yazıcı, 'Rize'nin yıllardır İstanbul ve Ankara'da düzenlediği 'Rize Tanıtım Günleri'ni şimdi de farklı illerde gerçekleştirme kararımızı uygulamaya koyuyoruz. Bu etkinlik için bu yıl, birlikte örnek projeler gerçekleştirdiğimiz, Rize'mizin kardeş şehri olan Ulu Şehir Bursa seçildi. Önümüzdeki yıllarda da Rize'mizi Türkiye'nin farklı illerinde tanıtmayı düşünüyoruz' dedi.
 
RİZE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Bursa'da bugüne kadar büyük ölçekte Rize tanıtım günleri düzenlenmediğini belirten Vali Yazıcı, 'Ankara ve İstanbul'dan sonra Bursa'da Rize Tanıtım Günleri'nin ilkini yapıyoruz. Rize bizim için çok önemli. Böyle bir organizasyona Rize olarak iştirak etmeye karar verdik. Şehrimizin bilinen, ama farkındalık oluşturmaya ihtiyaç duyulan kültürel değerlerini farklı şehirlerde anlatmak istedik. Şehrimizi Bursalılara tanıtmak ve Ulu Şehirde yaşayan hemşehrilerimizle buluşma zemini oluşturmak için bu yola çıktık. Şehrimize münhasır kültürel değerlerimizi en iyi şekilde sergilemeyi planlıyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de Bursa'da güzel bir etkinlik gerçekleştirerek, bölgemizin tarihi, kültürel değerlerini hep birlikte en güzel şekilde tanıtacağız ' diye konuştu.
 
ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Vali Yazıcı, Tanıtım Günleri'nin etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Rize Valiliği Koordinasyonunda; Rize Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediye Başkanlıkları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DKMP 12.Bölge Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi,  İlçe Halk Eğitimi Merkezleri, Rize Sanayi ve Ticaret Odası, Rize Ticaret Borsası, Bursa'daki Rize Dernekleri ile işbirliği içerisinde hazırlıklar yapıldığını ifade etti.
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ