Erdemir, ''Yurtsever duyguları şiirle, şarkıyla dile getirmek kutlanması gereken bir davranıştır'' dedi.

Nevzat Erdemir, Türüt'ün Ozan Arif'in sözlerini yazdığı ''Plan yapmayın plan'' isimli şarkısını dinlediğini ve şarkıda gazeteci Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerini öven bir unsur görmediğini kaydetti.

Şarkıda, ABD Başkanı George W. Bush'a, bölücülüğe ve ''Türkiye ile ilgili oynanan oyunlara'' göndermelerin olduğunu kaydeden Erdemir, şöyle dedi:

''Yurtsever olmak ve yurtsever duyguları şarkıyla, şiirle, resimle, yazıyla ifade etmek kutlanması gereken bir davranıştır. Türkiye'de bir süreden beri yurtsever olmak, ulusal değerleri savunmak, neredeyse aşağılanan bir davranış haline geldi. Düşünce ve kanaatleri şarkıyla, besteyle açıklama ve yayma özgürlüğü vardır. Sözlerde kesinlikle bu cinayetlerin olumlanması söz konusu değildir. Bu yöndeki eleştirileri samimi bulmuyorum. Şarkıda ABD Başkanı Bush'a göndermeler var. ABD'nin Afganistan'da, Lübnan'daki hukuk dışı uygulamaları herkesin gözü önündedir.''

İnsanların düşünce ve kanaatlerini açıklama hakları olduğunu kaydeden Erdemir, ''Gazeteci Emin Çölaşan'ın, düşünce ve kanaatlerini açıkladığı için maruz kaldığı duruma ses çıkarmayanlar, İsmail Türüt'e yönelik karalama kampanyası başlatmışlardır. Bu yöndeki eleştirileri samimi bulmak mümkün değildir'' dedi.

Türkücü İsmail Türüt'ün ''Plan yapmayın plan'' isimli şarkısı ve bu şarkı kullanılarak hazırlanan klip, video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türüt'ün söz konusu şarkısıyla, şarkının video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan video görüntülerine ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Editör: HABER MERKEZİ