Çayelispor’da başkan belirsizliği sürerken, ligin başlamasına az bir zaman kalmasına rağmen, hem yönetim hem de takım bazında oluşum yapılamaması eleştirilere neden oluyor.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çayelispor’un başkan belirsizliği sürerken, ligin başlamasına az bir zamanın kalması da Çayelili sporseverleri endişe içerisine soktu. 80 ilden 153 takımın katıldığı Bölgesel Amatör Lig’de 8 yıldan beri mücadele eden Rize ekibi yeni sezon öncesi büyük şok yaşadı. Ligin başlamasına bir aydan az bir zamanın kalması hem camiayı hem de Çayelili sporseverleri endişelendirdi.

Kongre çok, sonuç yok !

Yusuf Ziya Şerifoğlu başkanlığında alınan ilk olağanüstü kongrenin tarihi 23 Haziran 2019 günü oldu. Bu kongrede üye çoğunluğu sağlanamadığı için alınan kongre kararı bir hafta sonra olan 30 Haziran tarihine ertelendi. Olağanüstü Genel Kurula Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi başta olmak üzere birçok siyasi partinin temsilcileri ve taraftarlar katıldı. Katılımın yoğun olması takımın sahipsiz kalmayacağı yönünde umut verse de yine sonuç hüsran oldu. Gerçekleşen kongreden bir sonuç çıkmayınca Şerifoğlu ve yönetimi toplu halde istifa etti. İstifaların ardından tekrardan olağanüstü genel kurula giden Yeşil-Beyazlı kulübün bir sonraki tarihi ise 28 Temmuz 2019 oldu. Yine çoğunluk sağlanamadığı için kurul bir sonraki hafta olan 4 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Söz konusu kurula ise sadece Çayelispor’a geçmiş yıllardan beri gönül vermiş taraftarlar ve Çayelili vatandaşlar katıldı.

Çayelispor için acil toplanıldı

Süren belirsizliğin ardından Çayeli Kaymakamı’nın da içerisinde bulunduğu, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve Eski Kulüp Başkanları’nın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası edinilen bilgiye göre Çayelili bir iş adamının ismi belirlenmiş, ancak iş adamı teklifi kabul etmediği bilgisine ulaşıldı.

Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi: “Maçlarına giderim, otobüs temin ederim.”

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Çayeli Belediyesi Meclis Üyesi ve Çayelispor Kulüp Başkanı olan Yusuf Ziya Şerifoğlu’nun belediyeye ait mülk satışında karşı çıkan tutumu sonrası, belediyenin satış yapamadıktan sonra parasının olmayacağını kaydetmişti. Yine aynı programda konuşan Çiftçi, Çayelispor’un sadece maçlarına gideceğini ve deplasmanlar için takıma otobüs temin edeceğini ifade etmişti.

Çayelispor’un eski başkanlarından Mustafa Baltacı: “Çayelispor küme düşerse Çayeli Belediyesi’de küme düşer.”

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Eski Yardımcısı Mustafa Baltacı ise genel kurul öncesinde yapmış olduğu açıklamada Çayeli’nin değeri haline gelen Çayelispor’un sahipsiz kalmaması gerektiğinin altını çizmişti. Baltacı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Çayelispor bizim için ve Çayeli’miz için bir değerdir. Bu değerin her zaman, ne şekilde olursa olsun destekçisi olacağız. Çayeli Belediye Başkanı İsmail bey’e de görev düşmektedir. Bilgisi dâhilinde Çayelispor’umuz Çayelili bir iş adamına teslim edilip, hak ettiği başarıya ulaşmalıdır. Mevcut Belediye Başkanı İsmail bey’de seçim sürecinde Çayelispor’a önem vermiştir. Nitekim camiamıza sahip çıkacağından şüphemiz yoktur. Her zaman ifade ettiğim bir cümle vardır; Çayelispor küme düşerse Çayeli Belediyesi’de küme düşer. Çayelispor’umuzun hak ettiği yer 3.ligdir.”

Şerifoğlu: “Kulübümüze sahip çıkalım, üye olalım.”

Şerifoğlu, başkanlığı döneminde Çayelispor Kulübü için başlatmış olduğu üye kampanyasıyla birçok kişiyi Çayelispor Kulübü’ne üye ederken, istifasının ardında da kulübe üye olun çağrısında bulunmaya devam etti.

Öte yandan Çayelispor’un 2019-2020 sezonu öncesi lige katılım bedelini Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin girişimleri ile ödenerek, sezon başı önemli bir sorun aşılmış oldu.

Editör: HABER MERKEZİ