Futbolda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri belli oldu.
      İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapılan kura çekiminde Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın RSC Anderlecht, Beşiktaş ise 2. ön eleme turunu geçmesi halinde İsviçre’nin FC Zürich takımıyla eşleşti.
      UEFA Kupası'nda ise Galatasaray, S.Koprivnica ile Kayseri Erciyesspor ise M.Tel Aviv ile eşleşti.
      Geçen yıl Turkcell Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan, ancak Şampiyonlar Ligi kura çekimine seribaşı olarak katılamayan Fenerbahçe, Arsenal, Liverpool, Valencia ve Sevilla gibi birbirinden güçlü rakiplerle eşleşmezken Belçika’nın Anderlecht takımıyla gruplara kalma mücadelesi verecek.
      Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynayacak.
      Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova’nın Sheriff Tiraspol ile oynayan ve rövanş için 1-0’lık avantaj yakalayan Beşiktaş ise 3. ön eleme turunda İsviçre’nin FC Zürih ekibiyle kapışacak.
      Beşiktaş 3. ön eleme turuna çıkması halinde ilk maçını deplasmanda, rövanş karşılaşmasını ise İnönü Stadı’nda yapacak.
      Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçları 14-15 Ağustos, rövanş mücadeleleri ise 28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
     
     Anderlecht parlak günleri arıyor

      Fenerbahçe'nin rakibi Anderlecht, geçmişindeki parlak günlerin aksine son yıllarda Avrupa'da başarısız bir grafik çiziyor. Geçtiğimiz sezonu 77 puanla şampiyon tamamlayan Anderlecht, 34 maçta 23 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Attığı 75 gole karşılık ise kalesinde 30 gol gördü.
     
     Zürich, ligi ikinci sırada bitirdi

      Beşiktaş'ın Sheriff'ten sonraki rakibi İsviçre temsilcisi Zürich, geçtiğimiz sezonu 73 puanla Basel'in arkasından ikinci sırada bitirdi. Oynadığı 36 maçta 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Zürich, rakip filelere 64 gol attı, 32 gol yedi.
      
      
     GALATASARAY'IN RAKİBİ HIRVAT

      Futbolda UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Galatasaray ve Kayseri Erciyesspor’un rakipleri belli oldu.
      İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan’ın Slaven Koprivnica, Kayseri Erciyesspor ise İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımıyla eşleşti. Geçen sezon Turkcell Süper Ligi’ni 3. sırada tamamlayan Galatasaray, seri başı olarak girdiği kura çekiminde Slaven takımını çekerken, Fortis Türkiye Kupası’nda final oynayan Kayseri Erciyesspor ise Maccabi Tel Aviv ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek.
      UEFA Kupası 2. ön eleme turunda ilk maçlar 16 Ağustos Perşembe, rövanş maçları ise 30 Ağustos Perşembe günü oynanacak. Galatasaray ilk maçını deplasmanda, rövanş mücadelesini ise İstanbul’da yapacak. Kayseri Erciyesspor da ilk maçını deplasmanda ikinci karşılaşmayı ise sahasında oynayacak.
      Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kura çekiminin ardından yapılan UEFA Kupası kura çekimine 64 takım katılırken, bu turun sonunda 32 takım UEFA Kupası’na 1. turdan devam edecek.

Milliyet

 

Editör: HABER MERKEZİ