2014 Yerel Seçimleri/nin ardından bir araya gelen Rize’nin yeni İl Genel Meclis Üyeleri en yaşlı üye başkanlığından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ilk madde gereğince yapılan oylama sonucu Muhammed Avcı, Rize’nin yeni İl Genel Meclis Başkanı seçildi.

Toplantının ilk gündem maddesi gereğince Meclis başkanlığı için yapılan oylamada AK Parti grubu tarafında aday gösterilen Muhammed Avcı gerçekleştirilen oylama sonucu il genel meclisi başkanlığına seçildi. Oylamada mevcut 26 oydan 24 geçerli 2 de boş oy kullanıldı.

RİZE’DE MECLİS BAŞKANI AVCI OLDU

Meclis başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Muhammed Avcı tüm meclis üyelerine teşekkür ederek “Milletin sandığa yansıyan iradesiyle oluşan; demokrasiyi, siyasal katılımı temsil eden bu meclise seçilen tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyor, yeni dönemde çalışmalarında en içten başarı dileklerimi bildiriyorum” dedi.

Daha sonra yeni il genel meclis başkanı Muhammed Avcı'nın başkanlığında devam eden toplantıda İl Genel Meclisi Başkan Vekilliklerine Ali Fuat Yıldırım ve Zekeriya Bozkan, Asil Katip Üyeliklere Mehmet Öztürk ve Cemil Kus, Yedek Katip Üyeliklere Burhan Bıyık ve Hüseyin Topal seçildi.

RİZE’DE MECLİS BAŞKANI AVCI OLDU

Yapılan divan kurulu seçimlerinin ardından son olarak bir konuşma yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Ümit Güney '30 Mart yerel seçimleri akabinde oluşturulan il genel meclisimizin ilimiz için alacağı kararların güzelliklere ve gelişime vesile olmasını temenni ediyorum. Meclisimiz içerisinden seçilen yeni başkanımız Muhammed avcı beyefendiye yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum. Yeni meclis de il genel meclisi genel sekreterlik olarak ilimiz için oluşturacağımız sinerji ve dinamizmle güzel hizmetler ve güzel işler yapmaya devam etmeyi temenni ediyorum' dedi.

Meclis Başkanı Muhammed Avcı, toplantının ardından makamında tebrikleri kabul etti.

RİZE’DE MECLİS BAŞKANI AVCI OLDU

Editör: HABER MERKEZİ