BAL VE TARÇIN İLE İLGİLİ GERÇEKLER
Bal ve tarçın kürleri birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bal dünya ülkelerinin çoğunda üretilmektedir. Bugün bilim adamları da kabul ettiği gibi birçok hastalık için çok etkili bir ilaç olduğunu unutmayın. Bal ayrıca hangi bir yan etkisi olmadan kullanılabilir. Günümüz bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada, Bal bir ilaç olarak doğru dozda alındığında diyabetik hastalara da zarar vermeyeceği söyleniyor. Yapılan araştırmalarda: 
1- KALP HASTALIKLARI: Bal ve tarçın tozundan bir hamur yaparak, ekmeğinizin üzerine reçel yerine sürerek kahvaltılarınızda düzenli yediklerinde; kolesterolünüzü düşürür ve potansiyel kalp krizinden korur. Tarçın ve balın düzenli kullanımı, kalp atışını güçlendirir. Amerika ve Kanada'da çeşitli hasta bakım evlerindeki hastalarda bir yaştan sonra arterler ve venler esnekliğini kaybeder veya tıkanmış olabilir; bal ve tarçın bu arterler ve venleri kuvvetlendirir.
2- ARTRİT: Artrit hastalarının bir fincan sıcak suya, iki çorba kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçın tozu koyarak, her gün alındığında kronik artrit hastalıklarını tedavi edilebilir. Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmada, doktorların kahvaltıdan önce bir çorba kaşığı bal ve yarım çay kaşığı tarçın tozu karışımı ile hastaların tedavi edildiklerinde, bir hafta içinde 200 hastadan neredeyse 73 hasta tamamen ağrılarından kurtulmuş oldukları saptanmıştır ve bir ay içinde ağrıları olmadan, yürümeğe başlamışlardır.
3- MESANE ENFEKSİYONLARI: ılık bir bardak su iki çorba kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçın tozu koyarak ve içiniz. Bu mesane mikroplarını yok eder 
4- KOLESTEROL: yarım litre suya, iki çorba kaşığı bal ve 3 tatlı kaşığı tarçın tozu koyarak yapılan çayı içen kolesterollü hastalarda, iki saat içinde yüzde 10 oranında kanlarındaki kolesterol seviyesini azalttığı gözlenmiş. Günde üç defa bu kürü uygulayan romatizmalı hastalardaki kronik kolesterol tedavi edilebiliyor. Makaledeki bilgilere göre, günlük gıda olarak alınan saf bal kolesterol şikâyetleri giderdiği söylenmiştir.
5- SOĞUK ALGINLIĞI: Genel veya şiddetli soğuk algınlığı olanlara üç günlük kür olarak uygulanır; ¼ yemek kaşığı toz tarçın + 1 yemek kaşığı bal 1 bardak sıcak suya karıştırılarak almalıdır. Bu süreç soğuk algınlığı, kronik öksürüğü tedavi edecek ve sinüsleri temizleyecektir. Ayrıca güne de çok lezzetli bir tat ile başlayacaksınız! 
6- Mide Problemlerinde: Bal ve toz tarçın kürleri mide ağrısı çekilen kişiler ve aynı zamanda mide ülserini de çözer.
7- GAZ: Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalara göre, bal tarçın tozu ile alındığında mide gazlarında rahatla olduğu ortaya çıkmıştır.
8- SAVUNMA SİSTEMİ: Bal ve tarçın tozu Günlük kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir, bakteriyel ve viral saldırılara karşı vücudu korur. Bilim adamları, bal içinde büyük miktarlarda çeşitli vitaminler ve demir içerdiği saptanmış. Bal devamlı kullanıldığında bakteriyel ve viral hastalıklarla savaşmak için beyaz kan hücrelerimizi (DNA'nın içerdiği) güçlendirir.
9- HAZIMSIZLIK: yemeklerden önce iki çorba kaşığı bala serpilen tarçın yenildiğinde, hem hazımsızlık hem de ağır yemeklerde yaşanacak sorun ortadan kalkmış olur. 
10- GRİP: İspanya'da bir bilim adamı, balda grip mikropları öldüren ve hastayı gripten koruyan bir doğal madde içerdiğini kanıtlamıştır.
11- ÖMÜR UZATIR: Düzenli olarak alınan bal ve tarçın tozu ile yapılan çay ömür uzatır. Bu çayı yapmak için 4 TK bal ve 1 TK tarçına 3 bardak kaynar su ekleyin bir günde bu çayı 3-4 kez içiniz. Aynı zamanda bu çay ile cildinizde parlak ve yumuşak olur. Yaşı 100 yaşına kadar bile uzatırken gençlik performansında yaşam kalitesi verir.
12- BOĞAZ AĞRIMALARINDA veya TAHRİŞİNDE : Boğazınızın ağrımasında veya tahrişinde, bir YK balı boğazınızdaki tahriş gidene kadar 3 saatte bir tekrarlayınız. 
13- SİVİLCE: 3 YK toz tarçın ve 1 TK bal ile macun yapınız. Uykudan önce sivilce üzerine bu hamur sürün ve ılık su ile ertesi sabah yıkayın. İki hafta boyunca her gün uygulandığında tüm sivilcelerden kurtulursunuz.
14- CİLT ENFEKSİYONLARINDA: Her türlü egzama, mantar ve cilt enfeksiyonlarında, bal ve tarçın tozunu eşit miktarlarda karıştırarak sorunlu bölgeye sürün.
15- KİLO KAYBI: Her sabah kahvaltıdan bir buçuk saat önce aç karnına ve gece yatmadan önce, bal ve tarçın tozu bir fincan suyu kaynatılıp içilir. Düzenli olarak içilirse, şişman kişinin ağırlığını azaltır. Ayrıca, düzenli olarak bu karışımı içildiğinde, kişi bir yüksek kalorili yemek yese bile yağın vücutta birikmesine izin vermez.
16- KANSER: Japonya ve Avustralya'da son araştırmalar mide ve kemikte ilerlemiş kanseri başarıyla tedavi edildiğini ortaya koymuştur. Kanserin bu türünden mustarip hastalar 1 ay boyunca her gün 1 TK toz tarçın ve 1 ÇK balı beraber günde 3 kere almalıdır.
17- YORGUNLUK: Son çalışmalar balın şeker içeriğinin, vücut gücü için zararlı olmaktan çok, daha faydalı olduğunu göstermiştir. Eşit miktarda bal ve tarçın tozu alan Yaşlılar daha dinç ve esnektir. Dr Milton yaptığı araştırmada, yarım çorba kaşığı bal ve yarım ÇK tarçın tozunu bir bardak sıcak su içinde karıştırılarak öğleden sonraları saat 3 gibi alındığında 1 hafta içinde vücudun canlılığı artar. 
18- KÖTÜ NEFES KOKUSUNDA: Her sabah 1 TK bal ve tarçın tozu bir bardak sıcak su içinde karıştırılıp ağızda gargara yapılır Güney Amerikalar her sabah bu şekilde gargara yaparak nefeslerini gün boyu temiz tutarlar
19- İŞİTME KAYBINDA: Her gün, sabah ve akşam eşit miktar alınan bal ve tarçın tozu, işitme kaybını düzeltir.
Deneyin! Çok etkili.
Kaynak Site: http://thenaturalways.wordpress.com/…/facts-about-honey-an…/

Editör: HABER MERKEZİ