Şırnak Gabar Dağı'nda pusu kurup 13 güvenlik görevlisinin şehit eden PKK'lı teröristlere yönelik bölgede son dönemdeki en büyük operasyonu başlatıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı özel birlikler, yaklaşık 80 kişi oldukları belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için günün 24 saati karış karış operasyon yapıyor.

SALDIRI TALİMATINI VEREN TERÖRİST

Güvenlik birimleri Gabar Dağı'nda 80 kadar PKK'lı terörist olduğu, örgütün ‘Botan' adını verdiği Siirt- Şırnak bölgesindeki kayıpları nedeniyle pazar günkü saldırı talimatını Yusuf Turhallı'nın verdiği, saldırının ise ‘Hakkı' kod adlı İskan Akyüz'e bağlı grup tarafından yapıldığını belirledi.

Terörist Yusuf Turhallı hakkında ömür boyu hapis istemiyle yakalama kararı bulunurken, Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında da kırmızı bültenle arandığı hatırlatıldı.

GIYABİ TUTUKLU OLARAK YARGILANIYOR

Mahkeme kayıtlarına göre, 1999 yılına kadar Diyarbakır'ın Kulp- Lice- Genç üçgenindeki alanda sorumluluğunu yapan ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasından sonra 80 kişilik grupla Kuzey Irak'a çekilen terörist Yusuf Turhallı, güvenlik güçleriyle çok sayıda silahlı çatışmalara katılmak ve çok sayıda silahlı eylemin talimatını vermekle suçlanıyor.  Turhallı, halen Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gıyabi tutuklu olarak ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.
internethaber
Editör: HABER MERKEZİ