Oğlu Suriye’de Esad’a karşı savaşırken öldürülen baba, İsrail’e karşı savaşmak için valilikten silah istedi.

Geçen yıl El-Kaide’ye bağlı gruplar Esad askerlerine karşı savaşırken ölen Burak Yazıcı’nın babası Hasan Yazıcı, Gazze’de İsrail’e karşı savaşmak için Rize Valiliği’ne başvurarak silah ve mühimmat istedi. Bugün öğle saatlerinde Rize Valiliğine çıkan Yazıcı, Vali Ersin Yazıcı ile görüşme talebinde bulundu. Vali toplantıda olduğu için Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Yazıcı, vali yardımcısından silah ve mühimmat istediğini belirterek konunun valiye iletileceği sözünü aldığını söyledi. Yazıcı yaptığı açıklamada, “2013 yılı Mart ayında oğlum Suriye’ye mücahit olarak Esad’a karşı savaşmaya gitti. Esad güçlerine karşı savaşırken şehit oldu. Onlar için militan dediler, Müslüman Müslümanı kırıyor dediler. Ama bugün Yahudiler Müslümanları katlediyor. Yahudiler aslında Gazze’de sadece Gazzelilere değil tüm Müslümanlara vuruyor. Onlar ve biz biriz. Maalesef buna rağmen Müslümanlarda bir tepki yok.” dedi.

SİLAH VE MÜHİMMAT İSTEDİ

Yazıcı, bugün ferdi olarak Gazze’ye gitmek için valiliğe geldiğini belirterek şunları söyledi: 'Gazze’ye gidebilmem için gerekli imkanların sağlanmasını, bir kanas, bir keleş ve yeteri kadar merminin de olacağı mühimmatların tarafıma verilmesini talep ettim. Bu konuda bana yardımcı olunacağını düşünüyorum. Valiliğe geldiğimde burada benim gibi kişilerin büyük bir kuyruk oluşturmasını görmek isterdim. Vali yardımcımıza sordum. Hiç kimsenin bu taleple gelmediğini söyledi.”

İSRAİL’E KARŞI SAVAŞMAK İÇİN VALİLİKTEN SİLAH İSTEDİ

 

Editör: HABER MERKEZİ