Uluslararası International Herald Tribune gazetesi moda sayfasını gençliğin 'Türban modasına' ayırdı. Dünyada Müslüman gençlerin tek tip olmamak adına kendilerine has stiller yaratarak yeni tür bir 'Türban modası' yarattığına dikkat çekti.

PAZAR DEĞERİ 96 MİLYAR DOLAR

Suudi Arabistan ve diğer bazı Ortadoğu ülkelerindeki modacıların görüşlerine de yer veren gazetede türban modasının büyük bir pazar oluşturduğu görüşlerine de yer verildi. Malezya'da iki ayda bir yayımlanan Helal adlı gazetenin müdürü Kamarrul Aznam'a göre İslami modanın yıllık küresel piyasa değeri en az 96 milyar dolar. Avrupa Birliği'nde yaşayan 16 milyon Müslüman bir yılda 960 milyon ila 4.8 milyar değerinde giyim piyasası yaratıyor.

ABD'deki 'Muslim Girl' gibi moda ve magazin dergilerinin ortaya çıkmasıyla bu modayı da yakından takip edilen sadece 'örtünmek' değil şık ve modernlik isteyen kadınlar da bu modaya gönlünü kaptırıyor. Plaj giysileri konusunda da alternatifler sunan Türk Haşema firması ile Avustralyalı Ahiida Giyim'in bu alanda büyük ilerleme kaydettiğine dikkat çekiliyor. Gazete, ABD'li İslami moda sitesi 'Modest Fair'in Türk editörü Gülşen Aydemir'in sözlerine de dikkat çekiyor: 'İslami moda piyasası birkaç yılda büyük bir patlama gerçekleştirecek.

 

(Sabah)

Editör: HABER MERKEZİ