Çaykur'un 2015 kampanyası için 3500 dolayında sezonluk işçi alacağının duyurulması ile birlikte İş Kur müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

Yeni yaş çay kampanyası döneminde Çaykur”un bölgede 3500 dolayında işçi alacağının açıklanması ile birlikte işçi alımlarında bazı soru işaretlerinin oluşmasının ardından Bakanlar kurulu tarafından çıkartılan karar Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Çay yükleme ve boşaltma ekibinde görev alacak işçiler için Erkek olması , Teknik bölümlerde çalışacak olanlarda KPSS aranması , Çalışacağı çay fabrikası bölgesinde ikamet zorunluluğu getirilmesinin ardından İş Kur müdürlükleri ile İş kur tarafından Kaymakamlık ve belediyelerde oluşturulan müracaat bürolarına sabah erken saatlerinde başlayan kuyruklar ile resmi müracaatlar başlatıldı.

      Sezonluk müracaatı

Sürekli göç veren Rize ve bölgede işsizliğin ne derecede yüksek olduğu İş Kur ve çeşitli yerlerde oluşturulan müracaat birimlerinde ortaya çıktı.  İkamet zorunluluğu getirilen muracaatlarda gurbetçi Rizelilerin muracaatlarının kabul edilmemesine gurbetçiler tepki göstererek “ İşsizlik yüzünden başka illere gitmek zorunda kaldık. Memleketimizde iş imkanı bulduk ancak kendi yöremizde ikamet zorunluluğu getirildi. Öncelikle nereli olduğumuza bakılmalıydı” dediler.

 

Editör: HABER MERKEZİ