Deniz Kuvvetleri'ni tanıtmak ve halka ücretsiz sağlık taraması yapmak amacıyla Rize'ye TCG İskenderun Gemisiyle gelen komuta heyeti, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Tayfun Düryaz komutasında Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından ziyaretlerde bulundu.

Albay Tayfun Düryaz önderliğindeki komuta heyeti Rize Valisi Kasım Esen'i, İl Garnizon komutanı Albay Erol Çelik'i ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı makamında ziyaret etti.


Türk Deniz Kuvvetleri donanmasının Rize'de bulunmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Rize Valisi Esen, 'Türk halkı her zaman askerinin yanındadır. Özellikle Rize halkı denize ve denizciliğe ilgisi büyüktür. Bahtınız açık olsun. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.' dedi. TCG(A-1600) İskenderun Gemisi komutanı Albay Tayfun Düryaz ise, Rize'de bulunmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, 'Deniz Kuvvetleri'nin ve okullarının tanıtımı kapsamında Rize'ye geldik. Rize'nin halkının bize gösterdiği sevgi bizi çok mutlu etti.' dedi.


 


Ziyaret sırasında Vali Esen, Albay Düryaz'a ahşap ev (serender) maketi ve özel çay hediye etti. Albay Düryaz ise Vali Esen'e ziyaretin anısına Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı şapkası ve kupası hediye etti. Protokolün gemiye yaptığı iadeyi ziyaretin ardından gemi halkın ziyaretine açıldı.

Ziyarette bulunan vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından yararlanacak. Gemi içerisinde süren sağlık taraması yanı sıra, TCG İskenderun gemisinde bulunan ikinci gezici sağlık heyeti de ilköğretim okullarına giderek öğrencilere sağlık taraması yapmaya başladı.



Bugün 14.00 ile 16. 00 saatleri arasında ziyarete açık olan gemi, Cumartesi 10.00'dan 16.00 saatleri arasında tekrar halkın ziyaretine açılacak. TCG İskenderun Gemisi, 25 Kasım Pazar günü sabah saatlerinde Rize Limanı'ndan ayrılacak.

Editör: HABER MERKEZİ