HTSPOR.COM (SEDAT TUNALI'NIN HABERİ)

Sezon başında Çaykur Rizespor'un başına gelen ve tamamına yakını yeni oyunculardan kurulu bir takımla yola çıkarak yeşil-mavili ekibi zirve yarışına ortak eden Metin Diyadin'e telefonla ulaştık ve merak edilenleri sorduk.
 
-Sayın Diyadin; görevi neden bıraktınız, neden dönmeye karar verdiniz ve hepsinden önemlisi son anda neden vazgeçtiniz?
 
* Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Birincisi ben ayrılmadım yönetim bırakmamı istedi, biz de oturduk karşılıklı bir feshe imza koyduk.
 
- İşinize son vermek isteyenler neden yeniden size yöneldiler peki?
 
* Şadan Kalkavan aradı ve görüşmek istedi. Kendisine hem sevgim hem de saygım olduğundan gititm görüştüm ve durumu anlattım. Bunun üzerine Kalkavan benden tekrar takımın başına geçmemi istedi, ben de koşullarımı yineleyerek Şadan Abiyi de kıramadığım için görevi yeniden kabul ettim.
 
-Sonra?
 
* Takımın kamp kadrosunu görünce Şadan abiyle yaptığımız görüşmeye rağmen değişen birşey olmadığını anladım ve Rizespor defterini kapattım.
 
-Kadro dışı bırakılması gereken oyuncular olduğunu düşündünüz ve yönetim bu iradeyi göstermedi, sorun bu mudur?
 
* Kişiler değil, sistemi konuşabilmeliyiz. Herkes şunu bilmeli ki, Metin Diyadin'in teknik direktörü olduğu takımın oyuncusu, kaybedilen bir maç sonrası soyunma odasında şarkı-türkü söyleyemez. Ve yine herkes bilmeli ki; Metin Diyadin başkan dahil hiç bir yöneticiyi işine karıştırmaz. Eh sanırım bu iki özelliğim, istenmemem için yeterli olmuş. Parçam olarak gördüğüm Rizespor'a bundan sonraki mücadelesinde başarılar dileirm
 
-Size göre Rize'nin Süper Lig şansı nedir?
 
*Ben Manisa ve Kasımpaşa'dan sonra en şanslı takım olarak Rize'yi görüyorum.


Editör: HABER MERKEZİ