AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan göreve geldiği günden itibaren yaptıkları çalışmaları Çay Haber Gazetesi’ne değerlendirdi.

Çay Haber Gazetesi Muhabirleri Karahan ile parti binasında söyleşi gerçekleştirdi. Yapılan söyleşide Karahan ilçedeki sorunları değerlendirdi, yapılacak olan ve proje aşamasındaki hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği dönemde yaptıkları kongre sonrası daha genç ve dinamik bir kadroyla yola çıktıklarını ifade eden Karahan ilçe teşkilatının büyük oranda değişime gittiğini söyledi.

Karahan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Mevcuttaki teşkilatın sadece ilçe başkanı değişince süreç biraz daha farklı ilerledi. 2 aylık süreç içerisinde mevcuttaki teşkilat mensuplarımızla kongreye hazırlandık ve kongre sürecimizi tamamladık. Teşkilatımızda büyük oranda bir değişime gittik. Listemiz 20 kişiden 15’e düştü ve eski teşkilatımızdaki 17 arkadaşımızdan müsaade istedik. Çok daha genç ve dinamik bir kadro ile kongremizi tamamlayıp yola çıktık. Ak Parti teşkilatlarında 10 yıldır görev yapan biriyim. Bu süre içerisinde Ak Parti Rize İl Gençlik Kollarında başkan yardımcısı olarak, Çayeli ilçe yönetiminde Ali Kar Başkanımızın yardımcısı olarak ve Belediyemizde Meclis Üyesi olarak onurlu görevlerde bulundum. Teşkilatların her aşamasında görev yapan biri olarak ne yapmamamız gerektiğini çok iyi bildiğim kanaatindeyim. Nelerin eksik yapıldığını ve özellikle saha çalışmalarında nelerin hatalı yapıldığını bildiğimi düşünüyorum. Bizler icra makamı değiliz. Teşkilatların görevi her daim dinamik olmak, seçimlere özel çalışmalar yapmak suretiyle mensubu olduğu siyasi partinin temsilciliğini yapmaktır. Bizlerin görevi hem yerel yönetimlerimizin hem de hükümet yönetimlerimizin icraatlarını insanlara yansıtmaktır.’’

Çayeli’nde teşkilatlarıyla ilgili bir ön yargı olduğunu ve o ön yargıyı kırdıklarını söyleyen Karahan, bu konu hakkında ortalama bin 100 esnafı ziyaret ettiklerini söyledi.

Karahan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’En büyük aldığımız eleştiri, teşkilatların sadece insanlarla seçim zamanı bir arada geldiği, seçim dışında insanlara yukarıdan bakıldığını ifade eden yönde olmuştu. Kendimize hedef olarak 1 Ocak tarihini koyduk ve o tarihten itibaren sokağa indik. Çayeli’nde yaklaşık bin 100 küsür esnafımızı tek tek ziyaret ettik. Kadın kollarımızı evlerimize gönderdik, onlar da ev ev ziyaretler gerçekleştirdi. Hasta ve yaşlı ziyaretleri, bakıma muhtaçlara yönelik projelerimiz oldu. Bunların hepsine yönetim kurulu arkadaşlarım ve teşkilatımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımız katıldılar. Bunu yaparken teşkilatların seçim sonuçlarına direk etki eden sonuçlar olmadığının farkında olduk. Teşkilatlar seçim sonucunda ben bu seçime yüzde 5 katı verdim derse bu çok iyimserlik olur ve bence realitesi yoktur. Teşkilatlar seçim sonuçlarına çok güzel negatif etki yaparlar; teşkilat eğer vatandaşla arasına mesafe koyarsa, diyaloğu ve sosyalliği yakalayamazsa, vatandaş partiye destek verme noktasında teşkilatı bahane ederek bundan imtina edebilir. Biz ilk olarak bunu bertaraf etmek istedik. Çayeli’nde teşkilatımızla ilgili bir önyargı vardı ve onu kırmak için sokağa indik. Seçim zamanı kapısına gittiğimiz esnafın ilk söylediği cümle ‘’Seçim var dimi, geldiniz.’’ eleştirisini ortadan kaldırmaya çalıştık ve hamd olsun başardık.‘’

24 Haziran seçimlerini değerlendiren İlçe Başkanı Karahan, Cumhurbaşkanı seçimiyle milletvekili seçimleri arasında, ilçedeki yüzde 15’lik farkı Çayeli’nin hak etmediğini söyledi.

Karahan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Çayeli siyasette hep çalkantılı süreçlerle anılmıştır. 9 aydır siyasetin içerisindeki problemlerle, teşkilatın sokağa yansıttığı negatif algılarla anılmadığının kanaatindeyim. Bu bile başlı başına bizim için bir başarıdır diye düşünüyorum. Rize’de 12 tane ilçede lokasyon olarak birbirinden farklı seçim bölgeleri var. Bunların içerisinde neredeyse hiçbir teşkilatımız, milletvekilleri adaylarımızın açıklandığı 24 Mayıs gününe kadar saha çalışması yapmamışlardı. Biz 24 Mayıs gününe kadar ilçemizde yaklaşık bin 200 esnafımızı ziyaret etmiş ve o işi bitirmiştik. Kadın kollarımız ortalama 5-6 bin ev ziyareti yapmıştı. 54 tane köyümüze daha önce gidilmediğini oradaki insanlarımız bize söylüyordu. Biz 54 köyümüzün neredeyse yüzde 90’ına gittik, oralarda insanlarla bir araya geldik.  kollarımız müthiş çalıştı. Gençlik kollarımız daha önce hiç olmadığı kadar bu ilçeyi güzel süsledi. Birçok şey yaptık ama seçimde alınan sonuç bizim için yüzde 100 başarıdır denebilecek kadar bir seviye de değil. Bunun sebeplerini de iyi irdelemek lazım. Çünkü AK Parti teşkilatları Cumhurbaşkanlığı seçimiyle, milletvekili seçimleri arasındaki yüzde 15 farkı Çayeli’nde hak etmiyor. Buna neresinden baktığımızla alakalı. Başarımıdır, başarısızlık mıdır diye iyi değerlendirmek lazım.’’

'’ ÖNÜMÜZDEKİ KIŞ DOĞALGAZ’DAN KISA VADELİ FAYDALANILABİLİR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ardeşen, Pazar, Çayeli ve Güneysu'da yapılan Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler veren İshak Karahan şunları söyledi.  ‘’ Şu ilçemizden geçen ana hat, BOTAŞ’ın ihaleye çıkarıp bir firma üzerinden Rize’den Ardeşen’e kadar giden ana kullanım hattı. Aşırı yüksek basınçlı bir uygulama. Rize’de bu işin taşeronluğunu yapan firmaya EPDK lisans verecek. Firmanın ekipleri şuanda hazır. Lisans alanına Çayeli dâhil edildiği anda her binayı hedef alacak şekilde bir plan doğrultusunda kişilerin kullanımına uygun şekilde gazı getirecekler. Tahminlerimize göre yaz mevsimi çıkmadan bu işlem gerçekleşecek ve onlar da bu işlemi gerçekleştirecekler. Saha çalışmasının başlaması ardından ana şebekenin olduğu yere yakın yerler önümüzdeki kış gazdan kısa vadede faydalanabilir diye düşünüyoruz. İlçenin tamamı için böyle bir şey söylemek mümkün değil. ‘’ dedi.

'’ YENİ KAPALI SPOR SALONUMUZUN PROJESİ HAZIR !’’

Spor alanında önemli bir gelişme yaşadıklarını ifade eden Karahan yeni yapılacak olan kapalı spor salonu projesinin hazır olduğunu ifade etti.

Karahan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Sporu çok seven Cumhur başkanımızın talimatları ile ve aynı zamanda sporcu olan Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın bizzat takipleriyle Gençlik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tarafından ilçemizde 6 tane semt sahası yapılıyor. Kapalı spor salonu projemiz hazır. İlçe stadımızın hemen yanında, içerisinde bireysel sporlarında yapılabileceği çok amaçlı bir salon yapılacak. 500 seyirci kapasiteli güzel bir kapalı spor salonu olacak. Öte yandan ilçe stadımızın zemini değişecek ve aynı zamanda mevcut trübin yıkılıp; dağ taraftaki alana daha modern bir trübin yapılacak.‘’

Mevcut kapalı spor salonunun yeri ile ilgili kısa vadeli planlanmış bir şeyin olmadığını ifade eden Karahan, ‘’Okullarımıza yakın bir lokasyonda olan Spor salonunun yeri ile Belediye Başkanımız Atilla Esmen ve Kaymakamımız Oğuz Şenlik bey ile görüşüyoruz. İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz modern bir konferans salonu, modern bir kütüptane ve Halk Eğitim Merkez binası'nın içinde yer aldığı kompleks olabilir mi görüşmelerimiz oluyor. ’’ dedi.

'’BÜYÜKKÖY VE MADENLİ BELDEMİZDE STADLARIMIZ OLUYOR’’

İlçedeki stadyumun tadilat süresinde muhtemelen Büyükköy’de yapılan stadyumun amatör maçlarda  kullanılacağını ifade eden Karahan, ‘’Bakanlığımız tarafından Büyükköy Beldemizde zor şartlarla, ciddi bir emek sarf ederek ve maliyete katlanılarak güzel bir stadyum yapıldı. Orası bizim için kısa vade de çok işimize yarayacak. İlçedeki stadımızın tadilatı olacağı için muhtemelen bu sene amatör müsabakalar oara oynanacak. Bu ilçenin 5 tane takımı var. Bu takımların orayı kullanması bir fırsat olacaktır. Aynı zamanda Madenli Beldemizde bir stadyum yapılacak. O projenin de ihalesi yapıldı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanıp hizmete sunulacaktır. Bu konularda Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK’ın bu bakımdan özverisi çok fazla.’’ dedi.

'’SİYASETİN ÇAYELİSPOR’A KARIŞMAMASI LAZIM’’

Başkan Karahan siyasetin futbol takımlarına karışmaması kanaatinde olduğunu söyledi. Çayelispor’un taraflı tarafsız herkesin ortak değeri olduğunu ifade eden Karahan sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Çayelispor bizim ortak değerimiz. Ben çocukluğumda Cemil abileri, Faik abileri orada top oynarken hatırlıyorum. O tribünlerde oturulacak yer olmadığı zamanları hatırlıyorum. Bizim o günlere dair bir hasretimiz var. Çayeli ismi çok kaliteli bir isim. Dolayısıyla bu ismi temsil eden her kurumda Çayeli’nin pasif duruma düşmesi söz konusu olamaz. Ben futbolla da çok ilgiliyim. Bizim bu işe müdahil olmamız yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir durum. Siyasetin buralara karışmaması lazım. Çayelispor taraflı, tarafsız herkesin ortak değeridir. Çayelispor’la alakalı bir ön yargı var. Ortada kalmış gibi bir algı yaratıldı. Önceden beri bu süreçlerde görev almış bazı arkadaşlarımız bu konuyu inisiyatif alacaklardır.’’

- EĞİTİM FAKÜLTESİ’NE EK BİNA MÜJDESİ !

İlçede bulunan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’de bağlı Eğitim Fakültesine ek bir bina yapılacağını ifade eden Karahan, ‘’Hem idari bölümlerinin olduğu bir bina ve hem de yeni dersliklerin olacağı yeni bir ek bina yapılacak. İhalesi olmak üzere. Bu proje üniversitemiz için ciddi bir katkı. Biz fakültemizi normal bir lise binasından ziyade, daha sosyal bir yapıya kavuşturabilirsek daha fazla öğrencinin tercihi oluruz. Artık eskisi gibi değil. Öğrenciler mevcut sınav sistemiyle puan alıyor, ondan sonra tercih yapıyorlar. İnsanlar Hatay’dan, Adana’dan kalkıp geliyor fakültesini bakmaya. Sonuçta öğrenciler 4 yıl okuyacak burada. O sosyaliteyi onlara vermemiz lazım.’’  dedi.

İlçenin Eskipazar Mahallesinde ilköğretim okulunun bulunmadığını ve bu konu hakkında bir çalışma yapıldığını ifade eden Karahan, mahallede bulunan ve aktif olarak kullanılmayan Orman İşletmesinin yerine okul yapma düşüncesinde olduklarını söyledi.

'’GALERİ SİTESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM’’

İlçenin acilen bir galeri sitesine ihtiyacı olduğunu ifade eden Karahan, ‘’Bununla ilgili de Çayeli Belediyemizin bir projesi var. Limanköy bölgesinde planlanabilirse dolgu imar planı ile orada bir alan kazanıp, galeri sitesi yapmayı planlıyoruz. Çayeli’nde 50’ye yakın kayıtlı galeri var. Biz bunları oraya toplarsak onların çok daha iyi ekonomik alanda belli bir katkı elde edebilecekleri lokasyona haline getirilmiş oluruz. Çayeli galerilerle anılıyor. Bu proje şehri, onların şehir içerisine vermiş olduğu yükten kurtarmış oluruz.’’ dedi.

Belediyenin kentsel dönüşüm konusunda Bakanlık nezdinde bir çalışması olduğunu ifade eden Karahan, ‘’Kentsel dönüşüm İçemizin olmazsa olmadır. Bu konudaki süreç zor. Belediyemizin bu konuda Bakanlık nezdinde çalışmaları var. Belirlenen bir kentsel dönüşüm alanı var. Şairler deresinden yeni yapılan meydan arasında kalan alanla ilgili bir proje. Şahsen çok önemsiyorum. Bizimde bu konuda zamanında çok ciddi önerilerim oldu. Eğer o proje doğru bir şekilde tamamlanırsa nu ilçede trafik sorunu da kalmaz, sosyal alan problemi de ortadan kalkar. Bunu mutlaka gerçekleştirmemiz lazım.’’ dedi.

Muhabirler: Ahmet Bayraktutan, Mustafa Taş Fotoğraflar: Kubilay ATEŞ

Editör: HABER MERKEZİ