Adalet Bakanı Kenan İpek ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Rize Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda Rize’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Kara ve Nusret Bayraktar, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Rize’nin ilçelerinde incelemelerde bulunduğunu ve son yıllarda çok önemli atılımlar olduğunu belirten İpek, “Rize’de Adli Tıp için ihale yapıldı çalışmalar tamamlandığında inşaat süreci başlayacak. Kalkandere ve İkizdere’ye ortak bir adliye yapıyoruz. Topkaya Köyü’nde Polis Meslek Yüksek Okulu vardı, orayı biz devraldık. Adalet Bakanlığı’na ait adliye personeline yönelik hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimde kullanacağız. 12 ay boyunca orası inşallah çalışacak. Açık cezaevi inşaatı da devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, “Rize birçok kıymetli insan yetiştirdi. Rize’nin yetiştirdiği en büyük devlet adamı, dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızdır. O büyük bir vizyon sahibidir. O Rize’yi çok seviyor. Her fırsatta Rize’ye ne zaman gideceğiz diye özlemini ve hasretini ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, toplantıda yapmış olduğu konuşmada,  “Göstermiş olduğumuz birlik ve beraberlikte değerli Valimizin ve belediyelerimizin katkıları oldu. Rize’mize tarihi projelerin gelmesine ciddi bir zemin hazırladı. Başlamış ve başlayacak olan büyük projelerimiz bu birlik ve beraberliğin bir sonucudur” diye konuştu.

Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar konuşmasında, “Birlik ve beraberliğimiz sayesinde enerjimizi kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Güçlü ve dik duruşlu doğal liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzde olması bizim için ve Türkiye için bir şanstır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyaretinde Rizelilerin yakışan ne ise onu yapacağını ifade etti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu açıklamasında, Rize’de milletvekilleriyle büyük bir uyum içerisinde olduklarını ve yeni dönemde yeni milletvekilleriyle de aynı uyum ve verimlilik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ